Aangepast zoeken

donderdag 2 juni 2016

Stadsmuseum Zoetermeer gaat verhuizen en vernieuwen Op avontuur in de stad!

Eind 2017 verhuist het Stadsmuseum Zoetermeer naar het Stadhuisplein in het Stadshart. Het Museum en het Stadhuis worden buren. De huidige locatie, ‘t Oude Huis in de Dorpsstraat, is te klein voor een museum in Zoetermeer, de derde stad van Zuid-Holland. Het nieuwe museum wordt 5 x zo groot en draagt bij aan de bruis en de aantrekkelijkheid van het Stadshart.

Het nieuwe museum is het enige museum in Nederland dat gaat over leefstijlen; over wonen, werken, (samen)leven, pionieren en recreëren in de stad van gisteren, vandaag en morgen. Een museum dat niet alleen voor Zoetermeerders van belang is, maar voor iedereen die verrast wil worden door interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen over het wonen in de stad van de 20ste en 21ste eeuw. Het museum onderzoekt, samen met u, het leven in de stad, met de pionier-stad Zoetermeer als basis.

In het museum
In virtuele kamers kan jong en oud de pioniersgeest van Zoetermeer beleven. In lifestyle kamers herkent u vele woonsferen, die samen met bewoners, bezoekers en andere geïnteresseerden worden samengesteld. Het nieuwe museum daagt uit om te experimenteren met de stad. Het museum biedt met meerdere tentoonstellingen per jaar een avontuurlijke reis langs de geschiedenis van stedelijke leefwijzen. Denk aan onderwerpen als voeding, mode, leisure, muziek en wonen. Onderwijsprogramma’s, lezingen, workshops, activiteiten en evenementen zorgen voor verdieping en bruis. Toe aan een onderbreking? In de museumwinkel worden lifestyle hebbedingen, souvenirs en retro-artikelen verkocht en het restaurant biedt koffie, lunch, high-tea of diner aan in een inspirerende omgeving.

Tentoonstelling ‘Toppers’
Het oude Stadsmuseum Zoetermeer blijft open tot aan de verhuizing. Vanaf november 2016 zal hier de tentoonstelling ‘Toppers’ te zien zijn. De meest succesvolle tentoonstellingen van de afgelopen jaren komen, in een nieuw jasje, terug. We kijken terug, maar blikken vooral vooruit. Samen met bewoners, ondernemers en bezoekers onderzoeken we de succesfactoren en de behoeftes. Wat komt terug en wat niet? Welke koers slaan we in en hoe gaat dat eruitzien? In proefopstellingen vragen we uw mening. Door bij deze tentoonstelling inspiratiebijeenkomsten te organiseren, wordt het nieuwe museum van ons allemaal.

Nieuwe naam

Het museum zal een passende nieuwe naam krijgen. Suggesties zijn heel welkom en kunt u met ons delen via info@stadsmuseumzoetermeer.nl. Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen, kunt u zich via dit e-mailadres ook aanmelden voor de Nieuwsbrief over het nieuwe museum, die vanaf september 2016 uitkomt.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads