Aangepast zoeken

vrijdag 3 juni 2016

SP: Burgemeester Zoetermeer zet aan tot oneerlijke concurrentie

De SP werd gewezen op een brief die onder de inwoners van Zoetermeer is verspreid. In de brief wordt een aanbieding gedaan door KPN dat de eerste 1000 mensen die reageren een “gratis” veiligheidspakket voor hun huis ontvangen. De brief lijkt te zijn verstuurd vanuit de gemeente Zoetermeer en is ondertekent door burgemeester Aptroot en minister van der Steur (Veiligheid en Justitie).

Nu is het promoten van het veiliger maken van een huis geen enkel probleem. Echter, personen als de burgemeester van Zoetermeer een de minister van Veiligheid en Justitie behoren zich niet te verbinden aan een commercieel bedrijf. Met deze brief zorgt de overheid dat het bedrijf KPN een stapje voor krijgt op andere bedrijven die soortgelijke diensten kunnen leveren. Vooral in een ICT stad als Zoetermeer zullen met name veel ICT bedrijven niet blij zijn met deze brief.

Het ministerie heeft al laten weten dat dit buiten het departement om is gegaan en dat de minister nooit een dergelijke brief had mogen ondertekenen. Gelet op de uitspraken van het ministerie is de SP des te meer benieuwd wat de rol van de burgemeester in deze brief is geweest. Is er in Zoetermeer ook sprake van het feit dat dit een eenmansactie van de burgemeester is geweest, of wist het college hier wel vanaf? Naar aanleiding hiervan heeft de SP besloten schriftelijke vragen te stellen aan het college van B&W.


Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Het lijkt alsof de brief vanuit de gemeente is verstuurd naar de inwoners van Zoetermeer. De brief heeft verder de huisstijl van KPN. Dat vind ik al vreemd. Nog vreemder vind ik het feit dat belangrijke personen zich vverbinden aan een commercieel bedrijf. Dat is alles behalve integer. Daarnaast profileert Zoetermeer zich als een ICT stad. De aangeprezen dienst van KPN kan ook door vele Zoetermeerse bedrijven geleverd worden en die staan nu op één-nul achterstand op KPN. De burgemeester had er goed aan gedaan om dit anders aan te vliegen. Bijvoorbeeld door het geven van subsidie om woningen veiliger te maken. Dan hadden de inwoners hiermee zelf een bedrijf kunnen kiezen.”

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads