Aangepast zoeken

donderdag 16 juni 2016

Slachtoffer schietincident Rooseveltstraat aan verwondingen bezweken

Leiden - De 50-jarige Leidenaar die dinsdag omstreeks 18.00 uur in de Rooseveltstraat zwaargewond raakte bij een schietincident, is vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Dinsdag 14 juni kwam omstreeks 18.00 uur bij de politie de melding binnen dat er op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Agenten troffen ter plaatse het 50-jarige slachtoffer aan, die meerdere keren geraakt was. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is geopereerd. Donderdagochtend 16 juni is het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De twee vermoedelijke verdachten van het schietincident waren in het donker gekleed en droegen waarschijnlijk bivakmutsen. Zij zijn vanaf het Kiljanpad op een scooter gevlucht in de richting van de Jan Wolkersstraat.

Onderzoek

Een rechercheteam startte direct een groot onderzoek. Forensisch Experts deden ter plaatse sporenonderzoek. Getuigen meldden dat bij het schietincident een zwarte Volkwagen Caddy betrokken was. Agenten troffen op de Telderskade een zwarte Volkswagen Caddy aan. Deze is voor onderzoek in beslag genomen. Onderzocht wordt wat mogelijk de rol van deze Caddy is geweest bij het schietincident.

Oproep getuigen

Inmiddels heeft de politie met meerdere getuigen gesproken, maar komt graag nog in contact met mensen die:
  • Nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel getuige zijn geweest van het schietincident van dinsdag 14 juni of daar aanvullende informatie over hebben;
  • De zwarte Volkswagen Caddy al eerder in de omgeving van het schietincident is opgevallen. Misschien heeft de Caddy daar eerder al rondgereden in de buurt;
  • Tijdens of kort na het schietincident aan Rooseveltstraat hebben staan filmen of fotograferen. Bent u in het bezit van foto- of filmmateriaal die wellicht te maken heeft met dit schietincident dan kunt u deze beelden uploaden via onderstaande link;
  • Op een andere manier meer informatie hebben over het schietincident.

U kunt hierover contact opnemen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Uploaden beeldmateriaal

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads