Aangepast zoeken

woensdag 8 juni 2016

Scheidingspunt Zoetermeer: begeleiding bij scheiding

'Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis voor een gezin, zowel voor ouders als kinderen. Er komt veel bij kijken en soms weten ouders niet zo goed waar ze moeten beginnen. Daarom heeft een aantal organisaties in Zoetermeer met aanbod en ervaring op het gebied van scheiden de krachten gebundeld en samen met de gemeente het Scheidingspunt Zoetermeer opgezet. Ook professionals, vanuit de kinderopvang tot aan huisartsen, kunnen ouders met behulp van de website www.scheidingspunt.nl verder helpen', aldus Mariëtte van Leeuwen.

Wat is er zoal te vinden?

Onderwerpen op de website zijn onder meer hoe je als toekomstige ex-partners vorm kunt geven aan het ouderschap, welke impact een scheiding heeft op kinderen, wat te doen als een scheiding complex wordt en welke hulp- en begeleidingsmogelijkheden er zijn.

Persoonlijk advies

Heeft u te maken met een scheiding? Dan kunt u ook altijd terecht bij het Meerpunt inlooppunt voor persoonlijk advies. De medewerker kan u verder helpen of in contact brengen met de juiste persoon of organisatie. Het Meerpunt inlooppunt is tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440.

Samenwerkende partijen

Het Scheidingspunt Zoetermeer is een initiatief dat is ontstaan vanuit de professionals van een aantal Meerpunt partners: Kwadraad, Opvoedpoli, Jeugdformaat, MEE Support en Scheidingsbegeleiding Zoetermeer. Naast het initiatief voor deze website wordt het hulpaanbod op het gebied van echtscheiding op elkaar afgestemd.

Steeds meer initiatieven in het land

Deze ontwikkeling in Zoetermeer staat niet op zichzelf. Inmiddels zijn vergelijkbare samenwerkingsverbanden met websites in een aantal steden opgezet. Uniek in Zoetermeer is dat het initiatief voor scheidingspunt.nl door de professionals zelf is genomen omdat ze in hun dagelijkse praktijk merkten dat er behoefte aan was.
(zoetermeer.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads