Aangepast zoeken

maandag 13 juni 2016

Resultaten Witte Voetjes politieactie in Zoetermeer en Pijnacker


Zoetermeer, Pijnacker - Om bewoners te waarschuwen voor insluipers heeft de politie in de week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni ‘witte voetjes’ verspreid. Door ramen en deuren open te laten staan terwijl er niemand in de buurt is, geeft u dieven de kans ongemerkt binnen te komen.


Met het mooie weer in het vooruitzicht zijn politieagenten de wijken en buurten ingegaan om via openstaande ramen of deuren een zogenoemd ‘wit voetje’ in woningen neer te leggen. De politie werd daarbij geholpen door gemeenten en buurtpreventen. Met deze actie wilde de politie laten zien hoe makkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen.

Resultaten

Het politieteam Zoetermeer heeft tijdens de actieweek op meerdere dagen en in verschillende wijken gecontroleerd op openstaande ramen en deuren. In totaal werden er 18 witte voetjes neergelegd. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een matrixbord, dat op doorgaande wegen werd geplaatst om te waarschuwen voor inbrekers.

Pijnacker

Door team Pijnacker werden er tijdens de actieweek 17 witte voetjes neergelegd. Bij alle woningen ging het om openstaande ramen c.q. bovenlichten. Een insluiper zou vrij gemakkelijk en snel via deze ramen en bovenlichten binnen kunnen komen. Bewoners werden hierop gewezen en bewust gemaakt van de gevaren.

Maak het een insluiper niet makkelijk!

 Sluit dus daarom altijd ramen en deuren, ook al u denkt maar heel even weg te zijn. Een insluiper heeft minder dan een minuut nodig om waardevolle spullen uit uw woning te halen.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads