Aangepast zoeken

donderdag 23 juni 2016

Reggae superster Gentleman en Refugees of Rap in line-up Rotterdam Unlimited 2016

Rotterdam Unlimited is één van de grootste evenementen van Nederland waarin de super diversiteit centraal staat. Het festival is ontstaan uit Dunya Festival en Zomercarnaval, beide met een staat van dienst van ruim drie decennia. In 2013 werden deze twee festivals samengevoegd en Rotterdam Unlimited was een feit. Het festival trekt ruim 900.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het centrum van Rotterdam voor een vijfdaagse beleving op het gebied van kunst en cultuur, live-optredens van grote internationale artiesten en alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft.

OUTDOOR PODIA
Rotterdam Unlimited presenteert op vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli spectaculaire acts en artiesten op de gratis toegankelijke buitenpodia. Topartiesten uit binnen-en buitenland en jong talent van de toekomst, de podia op het Hofplein en Schouwburgplein heeft het allemaal!

In 2015 werd het optreden van Gentleman plotseling gecanceld door een extreme zomerstorm, maar de reggae superster staat dit jaar wederom geprogrammeerd op het hoofdpodium van het gratis toegankelijke Rotterdam Unlimited. "Gentleman is één van de grootste reggae artiesten ter wereld en past perfect in de filosofie van Rotterdam Unlimited. Na de zomerstorm van vorig jaar zijn we erg trots dat we Gentleman dit jaar toch kunnen verwelkomen", aldus Claudia Raven, programmeur van Rotterdam Unlimited. Naast Gentleman maakt Rotterdam Unlimited ook bekend dat The Dubbeez, The Coolquest, De Likt en de Refugees of Rap het podium zullen betreden tijdens Rotterdam Unlimited. Deze laatste is een hiphop formatie bestaande uit vluchtelingen uit Syrië en Palestina. Met hun muziek stellen zij zowel politieke als maatschappelijk gevoelige thema's aan de kaak.

Gentleman & The Evolution
Tillman Otto zette als jongeman voor het eerst voet op Jamaicaanse bodem en werd gegrepen door de kracht van reggae. Onder de naam Gentleman tourt de Duitser momenteel de hele wereld rond met zijn band The Evolution en heeft inmiddels het respect en de geloofwaardigheid verdiend van de internationale reggae community. De teksten van Gentleman kaarten vaak actuele onderwerpen aan en zijn altijd recht uit het hart. Tijdens een live optreden van Gentleman en zijn band The Evolution wordt er altijd een golf van positieve vibes en energie losgelaten op het publiek. Gentleman is het perfecte voorbeeld van waar Rotterdam Unlimited voor staat. Geboren en getogen in het Keulen van West Europa is hij nu uitgegroeid tot één van de grootste reggae supersterren van de wereld.

Refugees of Rap
Gevlucht uit het door oorlog geplaagde Syrië en nu de wereld over als hiphop formatie die het woord van de jonge oorlogsvluchtelingen verkondigen. De indrukwekkende video Haram werd maar liefst 90.000 maal bekeken. Met hun arabische teksten waarin zij maatschappelijk gevoelige thema's aan de kaak stellen hebben ze onlangs niet alleen de aandacht van o.a de BBC, Rolling Stone, Le Monde, Al Jazeera en The Guardian getrokken, maar zijn in 2016 ook een veel gevraagde act op de Europese festival podia. Op 29 juli zijn de Refugees of Rap live te zien tijdens Rotterdam Unlimited.

Rotterdam Unlimited 2016
Naast Gentleman & The Evolution, de Refugees of Rap en De Likt staan ook The Dubbeez en The Coolquest op het programma tijdens Rotterdam Unlimited. Rotterdam is één van de jongste, meest dynamische en diverse steden van de wereld. Een stad die een ieder stimuleert en inspireert. Mensen van vele verschillende culturen en nationaliteiten hebben Rotterdam gekozen als hun thuis. Een weerspiegeling van de de wereld in onze stad, daar zijn we trots op..". Aldus Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. In de week van 26 juli t/m 30 juli viert Rotterdam Unlimited de culturele diversiteit van Rotterdam. Muzikale prestaties, podiumkunsten, muzikale presentaties, high- end kunstenaars, dans, spoken word en natuurlijk de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade.

Rotterdam Unlimited is grotendeels gratis toegankelijk. Er zijn enkele onderdelen van Rotterdam Unlimited waar een toegangsprijs voor geldt. Dit staat per onderdeel aangegeven.

Voor info en tickets Rotterdam Unlimited

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads