Aangepast zoeken

dinsdag 7 juni 2016

Politie zoekt tips en getuigen: 88-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc in Den Haag

Eind vorig jaar werd er van een 88-jarige mevrouw uit Den Haag van haar bankrekening een groot bedrag gepind. Zij bleek slachtoffer te zijn geworden van een babbeltruc. De pintransactie is op beelden vastgelegd.

De hoog bejaarde mevrouw woont in een flat aan de Kornalijnhorst in Den Haag. In december 2015 werd er bij deze mevrouw aangebeld, door de intercom hoorde zij dat er bezoek was van de ouderenzorg. Daarop doet de bewoonster de deur open maar merkt op dat zij deze vrouw die voor haar deur staat niet kent. De bewoonster geeft direct aan dat zij niet op de hoogte is van een afspraak. Na een onsamenhangend verhaal over een vermeende brief van ouderenzorg laat de bewoonster deze onbekende vrouw toch binnen.

Ondanks dat mevrouw slecht ter been is probeert ze de twee vrouwen in haar woning wel te volgen maar kan ze niet goed zien welke vrouw op welk moment in welke kamer is. Achteraf gezien is het wel duidelijk dat één haar aan de praat heeft gehouden zodat de ander het huis kon doorzoeken en uiteindelijk haar portemonnee uit haar tas heeft gehaald.

Kort nadat de twee vrouwen de woning hadden verlaten werd de bewoonster gebeld door een voor haar onbekende man die zich uitgaf als medewerker van haar bank. Op slinkse wijze ontfutselde deze onbekende man, na lang aandringen de pincode van haar bankpas. Nadat mevrouw dit vreemde verhaal vertelde aan haar buurman en deze haar verzocht direct contact op te nemen met haar bank bleek dat het verhaal niet klopte en werd haar bankpas direct geblokkeerd.

Helaas was het al te laat want er was inmiddels al 500 euro van haar bankrekening gehaald. Op beelden van de pintransactie bij een pinautomaat in Benoordenhout in Den Haag komt een jonge vrouw in beeld die een sjaal voor haar gezicht heeft gedaan kennelijk om niet herkend te worden.

Het zou goed kunnen zijn dat dat deze jonge vrouw ook één van de vrouwen is geweest die in de woning is geweest. Van de beide verdachten is een summier signalement bekend; beide licht getint, rond de 30-jaar oud, beide donker krullend haar en ongeveer 1.70 en 1.80 lang.

Achteraf gezien hebben de twee vrouwelijke verdachten in de woning van de bejaarde mevrouw haar gegevens en bankpas weten te ontvreemden. Ook de vermeende bankmedewerker waaraan de pincode werd verstrekt bleek in het complot te zitten. De mevrouw verklaarde later dat zij diep in haar hart wel twijfelde aan het verhaal maar dacht dat dit haar niet zou overkomen. Dit incident heeft er toe geleid dat ze niemand meer vertrouwt en dat is heel naar. Ze is zeer gekwetst.

Vragen

Kent of herkent u deze vrouw die geld pint van de rekening van de 88-jarige mevrouw uit Den Haag ? Neem dan contact op met de recherche aan Bureau Overbosch via het telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Heeft u een tip over deze zaak?


0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads