Aangepast zoeken

dinsdag 7 juni 2016

Politie zoekt tips en getuigen: 15.000 euro gepind met gestolen pas van overleden ZoetermeerderEen nog onbekende man heeft een aantal keer geld gepind met een pas van iemand die was overleden. Van de pintransacties zijn camerabeelden beschikbaar. Wie is deze onbekende pinner?

Omschrijving

Een Zoetermeerse man was in augustus 2014 overleden en werd pas na enige tijd gevonden in zijn woning. Nadat zijn lichaam werd ontdekt, is er een schoonmaakbedrijf ingeschakeld om de woning te reinigen. Het was op dat moment niet duidelijk of de man nog familie had. De gemeente zorgt in dit soort gevallen voor de afhandeling van zaken, brengt instanties op de hoogte en licht de bank in.

Enige tijd later meldde er zich een zus van de man. Om daar zeker van te zijn heeft zij door middel van een DNA-test aan moeten tonen dat zij inderdaad de zus was en dus de wettelijke erfgename. Voordat de uitslag daarvan bekend was, verstreek opnieuw enige tijd. Uiteindelijk kreeg de zus de beschikking over de erfenis.

Zij ontdekte dat er met de pas van haar broer gepind was na zijn overlijden. In totaal werd daarbij 15.000 euro opgenomen van zijn rekening. Zij deed daarvan, ruim een jaar nadat er was gepind, aangifte. Het is de bank toch nog gelukt om beelden te achterhalen van iemand die aan het pinnen is met de pas van de overleden man.

Op de beelden is een man te zien die staat te pinnen. Tussen 22 augustus en 2 september 2014 pint hij elke dag 1000 euro bij automaten van ABN AMRO in Hellevoetsluis, Rotterdam en Barendrecht. Ook is er getankt met de pas in Geervliet en Hellevoetsluis en er is gewinkeld in Rotterdam Alexandrium. Tot slot werd er met de pas een aankoop van bijna 2000 euro gedaan bij een beautycenter/trouwmodehuis in Rotterdam. Dus het kan betekenen dat de pinner in de tussentijd is getrouwd en z'n bruiloft voor een groot deel of misschien wel helemaal heeft bekostigd met het geld van de overleden man.

Vragen

Kent of herkent u de pinner? Heeft u op een andere manier informatie over iemand die in augustus/september 2014 ineens op onverklaarbare wijze de beschikking had over veel geld? De districtsrecherche in Zoetermeer hoort graag van u via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads