Aangepast zoeken

vrijdag 10 juni 2016

Ook CDA-fractie in Provinciale staten zegt nee tegen windturbines in het Balijbos

Woensdagavond 8 juni 2016 besprak de provinciale Staten van Zuid-Holland de plannen voor windenergie. Zo ook plannen voor windturbines in het Balijbos. De publieke tribune is bomvol met mensen uit Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Velen van hen maakten van de mogelijkheid gebruik om in te spreken. 

De afgelopen weken hebben deze mensen actie gevoerd tegen de plaatsing van windturbines in het Balijbos. Ze spraken met Statenleden, gemeenteraadsleden en informeerde het grote publiek.   

‘Voor het CDA in Zuid-Holland is het Balijbos namelijk geen locatie die geschikt is voor het plaatsen van windturbines.’: sprak Ellen Verkoelen woordvoerder van de CDA-fractie in Zuid-Holland. ‘Het Balijbos is een recreatiegebiedje dat met heel veel publiek geld is ontwikkeld. Het moet nu onderhouden worden en daarvoor heeft Staatsbosbeheer geld nodig. Dat geld willen ze krijgen door windturbines te plaatsen in dat hele kleine, zeer aantrekkelijke recreatiegebiedje. Dat is wat betreft het CDA het paard achter de wagen spannen. We beseffen ons als CDA terdege dat het zware financiële tijden zijn, dat Staatsbosbeheer ook de broekriem moet aanhalen en dat er  meer en meer druk komt te staan op de uiterst kostbare natuur & recreatiegebieden in de overvolle randstad. Maar om dan een recreatiegebied maar gelijk weer te degraderen tot een bedrijfslocatie met een mooi tuintje gaat toch echt te ver. Slechts met heel veel draagvlak en met heel duidelijke positieve betrokkenheid vanuit de samenleving kan het CDA zich  neerleggen bij het ontwikkelen van een windturbine in het Balijbos.’


Vanavond werd voor de eerste keer de thermometer in het proces gestopt en de conclusie na 11 insprekers, een verhit debat en volle tribune, is dat er heel weinig draaglak en heel weinig betrokkenheid is gerealiseerd. Geen goed voorteken om akkoord te gaan met het Balijbos als windturbinelocatie volgens Ellen Verkoelen.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads