Aangepast zoeken

vrijdag 10 juni 2016

OM eist tot 24 maanden gevangenisstraf voor onder andere poging woningoverval Wateringen

Op donderdag 9 juni moesten drie verdachten voor de rechter verschijnen onder andere omdat zij op 26 februari 2014 door de politie werden betrapt vlak voordat zij een woningoverval in Wateringen wilden plegen. Het gaat om twee mannen van 21 jaar uit Amsterdam en een 20-jarige man uit Amsterdam.
De twee 21-jarigen worden verdacht van voorbereidingshandelingen voor de woningoverval in Wateringen in februari 2014, wapenbezit en een poging woningoverval op een andere woning in Wateringen. De 20-jarige wordt alleen van de eerste twee feiten verdacht.

Twee andere verdachten uit deze zaak werden al eerder, op 19 november 2015 veroordeeld. Dat ging om toen nog minderjarige jongens.

Op 26 februari 2014 in Wateringen belde een getuige de politie omdat hij midden in de nacht vier mannen in een auto rondjes zag rijden en hij dacht dat ze een inbraak wilden plegen. De politie snelde naar de plek en trof de auto met de mannen aan.

Op de achterbank lag een pistool. De vier werden aangehouden en er vond een doorzoeking plaats in de auto. De politie vond drie vuurwapens, bivakmutsen, tiewraps en duct tape. In de telefoon van de 21-jarige hoofdverdachte werd later in het onderzoek een chatgesprek gevonden waarin naar mening van de officier van justitie duidelijk wordt wat de mannen van plan waren: een kluis uit de woning in Wateringen stelen. Op die telefoon wordt ook een plattegrond plus foto van de voordeur van de woning in Wateringen gevonden.
Uit chatgesprekken op de telefoon bleek dat de twee 21-jarigen mannen hadden geprobeerd op 28 januari 2014 een woning in Wateringen te overvallen.

De mannen hadden alles bij zich om de overval te kunnen plegen zoals wapens en belden aan bij de woning. De bewoner vertrouwde het niet omdat de man die aanbelde een paraplu omhoog hield, terwijl het niet regende. De bewoner  weigerde open te doen, waarna de twee weer vertrokken.

De officier van justitie eiste tegen de 21-jarige Amsterdammer die als het brein van de misdrijven wordt gezien 24 maanden gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest. Tegen de andere 21-jarige Amsterdammer 21 maanden gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest en tegen de 20-jarige man 15 maanden gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest. Ook vroeg de officier van justitie de schorsing bij de uitspraak op te heffen, oftewel de verdachten moeten dan gelijk worden vastgezet wat betreft het OM.
(om.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads