Aangepast zoeken

dinsdag 28 juni 2016

Night At The Park 2016: Feest van herkenning en geweldige optredens
Net als vorig jaar had Night At The Park weer een hele sterke line-up met Yada Yada, Di-Rect, Slade, Racoon, Anastacia en Holly Johnson (Frankie Goes To Hollywood) en Wet Wet Wet.
Voor  Zoetermeernieuws was ik bij het evenement aanwezig om een fotoverslag te maken.
Voordat het evenement van start ging was er al veel regen gevallen en was het de vraag of het veld wel begaanbaar zou zijn. Organisator Ducos had er dan ook alles aan gedaan om te zorgen dat het niet één grote modderpoel zou worden.

Yada Yada de Herman Brood tributeband opende het festival om het publiek op te warmen. Een  degelijke act die gewoon altijd staat als een huis. Zanger Stick (Ronald van Beest) weet het “Brood”gevoel feilloos neer te zetten. De band bestaat uit de doorgewinterde muzikanten, gitarist J.P. Barentsen (BrooT, Legal Tender), bassist Johnny Lopezz (o.a. Echo Bowie) en drummer Mr. Tumansery (o.a. Finest truth). Het is een genot om getuigen te kunnen zijn van een band die de muziek van Herman Brood op zo’n gedreven manier neerzet. Een prachtige keuze van de organisator om festival met deze act te openen.'


Na Yada Yada bestegen de mannen van Di-Rect het podium. Di-rect heeft inmiddels al bijna 16 jaar laten zien een top band te zijn. De optredens zijn iedere keer weer een bijzondere ervaring. Frontman en leadzanger Marcel Veenendaal stijgt ook bij dit optreden tot grote hoogte en de band weet ook dit keer sfeer in het Zuiderpark te brengen. Op 16 september  ‘brengt Di-Rect een nieuwe EP uit met de naam “Fired Up!.


20 hits en 45 jaar na de oprichting van de band staat Slade op het podium. Van de band mochten er geen foto’s gemaakt worden van het optreden. Waarschijnlijk waren ze bang voor de resultaten. De heren zijn de jongste niet meer. Wat het optreden betreft , de energie is er nog wel, maar je kunt je afvragen of het geen tijd geworden is voor deze heren om met pensioen te gaan.
Na de kater die ik overhield aan Slade was er de verlichting met de Nederlandse band Racoon. Deze band weet als geen ander haar publiek in te pakken met de prachtige teksten en een heerlijke eigen sound. De band stond vorig jaar nog in het Silverdome in Zoetermeer. Ook daar maakte de band een diepe indruk met een fantastisch concert. Racoon staat voor kwaliteit van het hoogste niveau.

En dan is daar een dame die volledig afgeschermd door bodygards het podium op komt. Anastacia is de naam. Ze verkocht 30 miljoen albums en scoorde een hele rij hits zoals  Left Outside AloneI’m Out of LoveNot that Kind of Girl en Paid My Dues. Ik zag Anastacia in de loop der jaren veranderen van een rauw en ongepolijst podiumbeest naar een vrouw die door de platenbonzen werd veranderd in iets wat ze eigenlijk niet is. Ook het optreden tijdens Night At The Park  maakte op mij geen indruk. Het was allemaal te veel ingestudeerd en het miste de spontaniteit en gedrevenheid die zij tijdens Rock Am Ring (Duitsland) in 2001 in de kou en regen wist neer te zetten. Ze heeft echter nog steeds een geweldige stem. 


"Relax don’t do it" klink er in het Zuiderpark. Het is Holly Johnson (Franky Goes to Hollywood). Holly Johnson is na het uiteenvallen van Frankie Goes To Hollywood nog steeds succesvol en heeft inmiddels 5 soloalbums op zijn naam staan. Holly Johnson is extravagant en laat dat ook tijdens zijn  optreden zien. Zijn stem klinkt nog steeds als een klok en zijn performance is ook visueel krachtig.Johnson is de ster van de avond als het om de buitenlandse acts gaat.

Wet Wet Wet was de afsluiter van Night at The Park. De band scoorde hits over de hele wereld. De beroemdste is natuurlijk “Love is all around”. De band blijkt een waardige afsluiter van het Haagse festival.
Ook dit jaar was de organisatie ondanks de slechte staat van het grasveld weer dik in orde. Ducos heeft wederom laten zien dat Night At The Park een belangrijke vaste waarde heeft. Het festival was een feest van herkenning met geweldige optredens. Een groot succes!. 

Op naar volgend jaar.
 

Foto's: 

YADA YADA , RACOON , ANASTACIA , WET WET WET , HOLLY JOHNSON , DI-RECT

Foto's en tekst: ©Roland Wichser

www.rolandwichser.nl


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws