Aangepast zoeken

dinsdag 14 juni 2016

Man zwaargewond bij schietincident in Leiden, recherche zoekt getuigen

Leiden - De recherche is op zoek naar getuigen van een schietincident op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat in Leiden, dinsdag 14 juni omstreeks 18.00 uur. Een 50-jarige man uit Leiden raakte daarbij ernstig gewond.
Bij de politiemeldkamer kwam omstreeks 18.00 uur de melding binnen dat er op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat zojuist meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Agenten troffen ter plaatse het 50-jarige slachtoffer, dat meerdere keren geraakt was. De twee vermoedelijke verdachten waren, met bivakmutsen op hun hoofd, gevlucht op een scooter in de richting van de Telderskade.

Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het zwaargewonde slachtoffer, zetten agenten direct de omgeving af en werd een grootscheepse zoektocht naar de verdachten ingesteld. Vele politie-eenheden zochten in een ruime straal rondom de Rooseveltstraat naar de verdachten en werden daarbij vanuit de lucht bijgestaan door de politiehelikopter. Via Twitter werden burgers gevraagd zich te melden wanneer zij iets gezien hadden dat met deze zaak te maken kan hebben.

Nadat de traumaheli een mobiel medisch team ter plaatse bracht, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gedurende de avond meerdere keren geopereerd is.

Getuigen

Een rechercheteam werd opgeroepen en onderzoekt deze zaak. Forensisch Experts deden ter plaatse sporenonderzoek. Op dit moment is nog onduidelijk wat er aan het schietincident vooraf is gegaan. Het rechercheteam roept daarom mogelijke getuigen op om zich te melden. Ook mensen die op een andere manier meer helderheid kunnen verschaffen over de toedracht of de aanleiding van dit schietincident worden gevraagd contact op te nemen via nummer 0900-8844. Anoniem melden kan via M. 0800-7000
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads