Aangepast zoeken

maandag 20 juni 2016

Maarten van Zetten wint 4e Beetje Beter Marathon in Zoetermeer

Op zaterdag 18 juni werd voor de vierde keer de Beetje Beter Marathon in Zoetermeer gelopen. Deze marathon kon zowel solo als met een team in estafettevorm worden gelopen. Rondom het clubhuis van de Roadrunners Zoetermeer was er een parcours uitgezet van exact 2.109 meter en 75 centimeter. Deelnemers moesten alleen of met het team twintig rondes lopen om de officiële marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter te volbrengen.Maarten van Zetten was de enige loper die zich aan de solomarathon waagde. Op zijn eerste marathon imponeerde hij met een geweldige prestatie. In een goed opgebouwde race wist hij tijdens deze mentaal heel zware marathon te finishen in 2 uur 58 minuten en 56 seconden. Een geweldige tijd voor een eerste marathon onder zeer wisselende weersomstandigheden!


Bij de estafetteteams wonnen de Deventer Koekwousen voor de tweede keer op rij. Deze vier jonge Deventenaren hadden gedurende de gehele race de hete adem van Maarten van Zetten in hun nek, maar wisten deze kanjer net voor te blijven in 2:56:45. Het team ‘Een Beetje Sneller’ werd tweede op de estafette in 3:06:39. Zij werden op gepaste afstand gevolgd door ‘Team No Spang’, die in 3:12:31 over de finish kwamen. Eerder op de dag had Julia de Graaf uit Zoetermeer al de kindermarathon op haar naam geschreven.


Naast de sportieve prestatie en de gezelligheid voor jong en oud, stond de Beetje Beter Marathon in het teken van het goede doel: (kans)arme kinderen in Cambodja door middel van onderwijs een perspectief geven op een betere toekomst. De lopers, vrijwilligers en sponsors hebben voor de Stichting Beetje Beter een netto-opbrengst van ruim zeven duizend euro bijeengebracht.


Meer informatie? www.beetjebeter.nl


2 reacties:

Dit was wederom een fantastische dag voor dit onwijs goede doel! Ik wil iedereen dan ook oproepen een kijkje te nemen op de website van Beetje Beter! Fantastisch hoe deze mensen zich inzetten en zich op zo'n dag ook nog eens de benen uit hun lijf rennen. Ik ben geroerd ook door de prestatie van Maarten!!!! Dit is niet zo maar een marathon namelijk!! Pittig parcours en dat twintig rondes lamg met harde regen en wind.

Bedankt, Hanne! Het was een fantastische dag, mooi om mee te maken. Inderdaad heel veel goeds voor de organisatie en alle vrijwilligers.

Een reactie posten

Gratis ads