Aangepast zoeken

woensdag 15 juni 2016

"Klassiek op het Water" Zoetermeer

Van 27 juni t/m 1 juli vindt aan de Dobbe in Zoetermeer, het CKC en op verschillende locaties in Zoetermeer voor de zevende keer het muziekfestival Klassiek op ‘t Water plaats, dat deel uitmaakt van de Festivalweek Zoetermeer. Het festival is dusdanig opgezet dat ‘live’ klassieke muziek naar een groot publiek wordt gebracht. Het festival is laagdrempelig, voor iedereen gratis toegankelijk waarbij klassieke muziek centraal staat.


Scholenprogramma
Op de maadag t/m vrijdag worden overdag op het CKC & Partners voor de Zoetermeerse basisschoolleerlingen weer een keur aan diverse workshops en klassieke muziekvoorstellingen verzorgd. Spelenderwijs wordt kennisgemaakt met alle facetten van de klassieke muziek. De voorstellingen en workshops hebben een leerzaam en interactief karakter.

Activiteitenprogramma
Op verschillende locaties binnen Zoetermeer zullen activiteiten plaatsvinden die verbonden zijn aan klassieke muziek. Denk aan onder andere een lunchconcert in de Oude Kerk, een lezing met muzikale begeleiding in het CKC & Partners georganiseerd door de bibliotheek en CKC en vaartochten met live klassieke muziek.

Avondprogramma
Op donderdagavond vindt op het half drijvend transparant podium het midzomernachtconcert plaats. Het programma is voor iedereen aantrekkelijk en wordt in verschillende optredens opgesplitst. We beginnen met een echt gezinsprogramma 'Carnaval des Animaux' gevolgd door de talenten van het CKC & Parnters. Het slotstuk wordt dit jaar verzorgd door 'the Hague Brass' een blazers ensemble waarin voornamelijk solisten van het Residentie Orkest in spelen.

Hartelijk dankDe organisatie kan dit niet zonder steun van fonsden en sponsoren om ook in 2016 een prachtig festival Klassiek op het Water te organiseren. Floravontuur Promotie Zoetermeer en het CKC & Parners willen hierbij Fonds 1818, UNICOZ, OPOZ, Winara, HKZ, Gemeente Zoetermeer, alle culturele instellingen en donateurs hartelijk danken.
(promotiezoetermeer.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads