Aangepast zoeken

maandag 6 juni 2016

Kampioenschappen Eventing voor paarden in recreatiegebied Vlietland

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni staat het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland te Leidschendam in het teken de paardensport. De landelijke kampioenschappen Eventing voor paarden vinden dan plaats. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden met meer dan 500 ruiters en menners.

Paardenliefhebbers kunnen dit jaar niet twee, maar drie dagen genieten van paardensport. Het kampioenschap staat vrijdag en zaterdag op het programma, wanneer ruiters in diverse basissportklassen strijden om de titels en de medailles. Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross country. De combinaties moeten ruim 25 aansprekende hindernissen overwinnen, waaronder natuurlijk de altijd spectaculaire waterhindernis.

Op de tweede dag rijden ook de eerste menwagens het veelzijdige evenemententerrein op. De menners starten de wedstrijd met een dressuurproef en doorkruisen vervolgens het vaardigheidsparcours, waarbij de tennisballetjes niet van de oranje kegels afgestoten mogen worden. In het laatste onderdeel, de marathon, zullen zij zich op de zondag met hun span door zes spectaculaire hindernissen moeten manoeuvreren. Naast het mennen en diverse rubrieken voor ruiters staat op die dag ook het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Op zo'n wedstrijd mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van allerlei hapjes en drankjes.

Op vrijdag start het programma rond 12.00 uur. Zaterdag en zondag komen de ruiters en amazones in actie vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads