Aangepast zoeken

maandag 6 juni 2016

Individuele prijzen bij SG WZC Waterpolo Zoetermeer

ZOETERMEER - Na en succesvol seizoen werden bij waterpolovereniging SG WZC afgelopen weekend individuele prijzen uitgereikt aan de meest waardevolle speler van Heren 1 en Dames 1. ‘De Gouden Bal’ werd dit jaar gewonnen door Jermaine Gras en Marloes Knol.

Het juryrapport roemde de winnaarsmentaliteit, inzet en motivatie op zowel de training als in de wedstrijden van Gras, de midvoor van Heren 1.
Mede door zijn inbreng als topscorer met 50 doelpunten heeft Gras een essentieel aandeel gehad in de handhaving van het team in de Tweede Klasse Bond.
Gras ontving uit handen van zijn coach Cees Loendersloot voor de tweede maal deze prijs. Ook in het seizoen 2013-2014 werd hij tot meest waardevolle speler verkozen.

Dames 1 aanvoerster Marloes Knol werd vierde in het topscorer klassement van de Eerste Klasse Bond met maar liefst 53 doelpunten. Haar aanvalskracht was ongekend en misschien het meest opvallend. Toch werd zij winnaar van De Gouden Bal door voornamelijk haar ontwikkeling in haar verdedigende spel. Ook de manier hoe zij het team vanuit het water aanstuurde, werd geprezen. 
Mede door haar spel, werd Dames 1 als promovendus in de Eerste Klasse Bond Winterkampioen en uiteindelijk tweede in de competitie.

Beide spelers zetten zich ook op andere vlakken in voor de vereniging. Ze coachten, floten wedstrijden, gaven trainingen en zaten in verschillende commissies. De jury was overtuigd. De namen van deze twee toppers konden toegevoegd worden op ‘De Gouden Bal’.

Naast de uitreiking van meest waardevolle speler was er ook een verkiezing voor het Talent van het Jaar. Bij de jongens ging deze eervolle prijs naar Jochem de Vries van de jongens A1. Bij de meisjes was keepster Ilse Akkerman uit de B1 de gelukkige winnares. De jongelingen van de E1 werden Team van het Seizoen.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads