Aangepast zoeken

maandag 27 juni 2016

Het Weer: Van het westen uit (mot)regen

De ochtend begint in het oosten nog met wat zon. In het westen valt af en toe (mot)regen en deze neerslag breidt zich in de loop van de ochtend over het hele land uit. Hierbij kan de neerslag buiig van karakter worden. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit weer droog en komt de zon op veel plaatsen tevoorschijn. De maximumtemperatuur komt uit op 18 of 19 graden. De zuidwestelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Later op de dag draait de wind naar west en neemt daarbij af naar zwak tot matig.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en blijft het droog. Lokaal kan een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8 graden in het noordoosten tot 12 graden in Zeeland. De wind draait geleidelijk naar het zuiden en wordt zwak tot matig.


Dinsdag overdag begint droog met van tijd tot tijd zon, maar in de loop van de dag neemt de bewolking van het westen uit toe. Vooral in de noordelijke helft kan (mot)regen vallen. In de avond gaat het van het westen uit overal regenen, maar in het oosten blijft het waarschijnlijk tot middernacht droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 19 graden. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig, in de avond mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads