Aangepast zoeken

woensdag 8 juni 2016

Handhavers door 6 personen beledigd en mishandeld in Rijwijk

Rijswijk - De politie heeft dinsdagavond 7 juni rond 19:20 uur zes personen aangehouden voor belediging en mishandeling van twee handhavers van de gemeente Rijswijk.

De twee ge√ľniformeerde handhavers waren op zoek naar de eigenaar van een loslopende hond. Op de Karel Doormanlaan werden zij beledigd. Tijdens de aanhouding van de verdachte, een 17-jarige Rijswijker, liep het uit de hand. Verschillende jongeren uit de buurt wilden de verdachte ontzetten. De handhavers werden geschopt en geslagen. Toegesnelde agenten wisten op de Idenburglaan nog vijf verdachten aan te houden. Het gaat om vier mannen uit Rijswijk en Den Haag in de leeftijd van 17 tot 20 jaar en een 17-jarige Rijswijkse. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Aan dat bureau constateerde ambulancepersoneel dat een van de handhavers, een 21-jarige man, zodanig letsel had opgelopen dat hij voor verder onderzoek vervoerd is naar een ziekenhuis. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Burgemeester Bezuijen

Burgemeester Michel Bezuijen van de gemeente Rijswijk reageert geschokt op de gebeurtenissen. In een eerste reactie laat hij weten dat geweld tegen handhavers onacceptabel is. “Wat mij betreft wordt alles in het werk gesteld deze daders de juiste straf te laten krijgen” aldus een geschokte burgemeester Bezuijen.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads