Aangepast zoeken

woensdag 8 juni 2016

Haagse werkzoekenden aan de slag als mobiele ijsverkoper

Tien Haagse werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan deze zomer dankzij een werkakkoord tussen de gemeente Den Haag en Unilever als mobiele ijsverkoper aan de slag. Hun aanstelling is onderdeel van een werkakkoord dat vrijdag is afgesloten in het Haagse stadhuis.

Unilever begeleidt de ijsverkopers de komende maanden intensief bij hun professionele ontwikkeling zodat zij na afloop van het contract meer kans hebben op duurzaam werk. In het werkakkoord is afgesproken dat Unilever zich ook in de toekomst blijft inzetten om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te bieden.

Duurzame groei
Voor Unilever is de samenwerking een voorbeeld van duurzame groei. Martine Zeegers, vice president HR Benelux van Unilever:  ‘IJs verkopen en tegelijkertijd sociale impact verhogen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die steun te geven die ze nodig hebben, dat is waar we het voor doen'.

Wethouder Rabin Baldewsingh (SZW) is blij met het nieuwe werkakkoord: ‘Hiermee laten we zien dat werkakkoorden voor kleine en grote bedrijven mogelijk zijn. Samen kunnen we veel voor elkaar én een ander betekenen en daarmee een verschil maken voor mensen die heel graag weer aan het werk willen.'

Meest inclusieve bedrijf van Den Haag
Na de ondertekening van het werkakkoord maakte wethouder Baldewsingh bekend dat de gemeente ook op zoek gaat naar het meest inclusieve bedrijf van Den Haag via een prijsvraag. Iedereen die een bedrijf wil  nomineren kan op instagram een video uploaden. Uit deze video moet blijken waarom dit bedrijf zich op unieke wijze inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen, ongeacht hun afkomst, geloofsovertuiging of arbeidsbeperking.

Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op: www.denhaag.nl/weekvandearbeid. Video's kunnen vanaf vrijdag 3 juni worden geupload op instagram met de hashtag #inclusiefmohammedenemma.

Week van de arbeid
De ondertekening van het werkakkoord met Unilever is één van de laatste evenementen van de Week van de arbeid, die tot doel heeft de werkgelegenheid in de stad een extra impuls te geven. De themaweek wordt zaterdag afgesloten tijdens de carrièrrebeurs voor jongeren Boost Your Future van 12.00 – 16.00 uur in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Nieuws over de actuele activiteiten in de Week van de arbeid zijn te vinden op Facebook. Algemene informatie staat op denhaag.nl/weekvandearbeid. Informatie over Boost Your Future is te vinden op boostyourfuture.nl.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads