Aangepast zoeken

maandag 27 juni 2016

Gewonde bij schietpartij in Rotterdam

Rotterdam - Bij een schietincident op de Herman Robbersstraat in Rotterdam is zondagmiddag één persoon gewond geraakt aan zijn been. Inmiddels zijn zes personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek gaat door.
Zondagmiddag rond 14.15 uur meldden verschillende getuigen bij de politie dat ze een schot hadden gehoord aan de Herman Robbersstraat in Rotterdam. Daar aangekomen troffen agenten echter niemand aan. Wel gaven getuigen aan dat dat zij drie auto’s ervandoor hadden zien gaan. Daarbij raakte een aantal geparkeerde auto’s beschadigd. 

Speurhond

Op basis van de meldingen en verklaringen startte de politie een onderzoek. Daarbij werd onder andere een speurhond ingezet om te zoeken naar mogelijk achtergebleven hulzen. Die werden vooralsnog niet aangetroffen. In de omgeving werden wel twee van de drie auto’s onderschept. Op de Zaagmolenstraat en de Noorderbrug hielden agenten ze tegen, en met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) werden van elke auto de twee inzittenden aangehouden. Het gaat om drie Rotterdammers (20, 19 en 34 jaar) en een man uit Roermond (25). 

Slachtoffer

Het onderzoek leidde de politie vervolgens naar de Vletstraat in Rotterdam. In een woning werden daar nog twee verdachten gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.
Het slachtoffer was intussen ook getraceerd: de 22-jarige Rotterdammer wordt in het Sint Franciscus Gasthuis behandeld aan de verwonding aan zijn been. Zodra zijn toestand dat toelaat zal hij worden gehoord. 

BTGV?

Wanneer een verdachte in een auto mogelijk vuurwapengevaarlijk is, maakt de politie voor hun eigen veiligheid en die van omstanders gebruik van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads