Aangepast zoeken

woensdag 15 juni 2016

Fotowedstrijd voor jarige Meerpolder

Wie maakt de mooiste, ontroerendste of grappigste foto van de Zoetermeerse Meerpolder? Het Comité 400 jaar Meerpolder daagt alle inwoners van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg die graag fotograferen uit om mee te doen aan een fotowedstrijd over de Meerpolder. De deelnemers maken kans op een rondvaart door het gebied rondom de Meerpolder.

Dit jaar is het precies vierhonderd jaar geleden dat de Zoetermeerse Meerpolder werd drooggelegd. Het is de oudste droogmaking in Zuid-Holland. Om dit bijzondere jubileum te vieren, is het Comité 400 jaar Meerpolder opgericht. Hierin zijn de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, het Historisch Genootschap Oud Soetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer, het Land van Wijk en Wouden en bewoners van de Meerpolder vertegenwoordigd.

Een van de activiteiten die ter gelegenheid van de vierhonderdste verjaardag van de Meerpolder worden georganiseerd, is een fotowedstrijd.

De wedstrijd is bedoeld voor amateurfotografen. De sluitingsdatum is vrijdag 16 september, de winnaars worden tijdens het Historisch Festival op 1 en 2 oktober bekend gemaakt. De jury bestaat uit Ria Oosterop (oud-wethouder gemeente Zoetermeer), Ton Vermeulen (historicus) en Ad ten Ham (landschapsarchitect). De foto moet minimaal 2 MB zijn en moet in of aan de rand van de Meerpolder zijn gemaakt. Deelnemers kunnen hun foto sturen naar: fotowedstrijdmeerpolder@zoetermeer.nl.
Zie voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/zoetermeersemeerpolder.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads