Aangepast zoeken

dinsdag 28 juni 2016

Experiment Vlaggensysteem op Haagse stranden om de zwemveiligheid van zwemmers en watersporters te vergroten

Om de zwemveiligheid van zwemmers en watersporters te vergroten, experimenteert de gemeente met de invoering van een internationaal Vlaggensysteem op de stranden.

Door het toenemende aantal bezoekers aan het strand, de groeiende recreatie op en in het water, maar vooral door de zogenaamde muien, een dieper gedeelte tussen twee zandbanken in, is het nodig om gebruik te maken van een internationaal erkend ‘waarschuwings’ vlaggensysteem. Vlaggen met de kleuren geel en rood om de badgasten en watersporters te informeren over de zwemveiligheid langs de kustlijn van de stad.

Strandposten met vlaggen

Bij alle strandposten van de Haagse vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) wordt komend seizoen geëxperimenteerd met het internationaal erkende Vlaggensysteem. De strandposten worden allen voorzien van vrij hoge vlaggenmasten waarin de rode of gele vlaggen worden gehesen.
  • De rode vlag betekent dat het verboden te zwemmen is.
  • De gele vlag betekent 'niet betrouwbare of gevaarlijke zee, let goed op'.

Niet betrouwbare zwemzones

Met rode beachflags, afzetlinten en sandwichborden worden zwemzones gemarkeerd waar niet kan worden gezwommen. De lifeguards van de HVRB houden op deze gemarkeerde zones toezicht. Eind juni zijn de voorbereidingen voor dit experiment in volle gang.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads