Aangepast zoeken

dinsdag 28 juni 2016

Elf aanhoudingen voor overtreden demonstratieverbod Schilderswijk

Den Haag - Na afloop van de rustig verlopen demonstratie tegen politiegeweld hielden agenten maandagavond 27 juni in de Schilderwijk elf personen aan. Zij wilden, ondanks de mededeling van de burgemeester dat er niet in de Schilderswijk gedemonstreerd mocht worden, toch naar Bureau De Heemstraat.

Maandagmiddag startte om 17u een demonstratieve tocht vanaf Station Hollands Spoor naar het Zuiderpark. Aan het eind van deze tocht, die zonder incidenten verliep, werd op gezag van de burgemeester door de politie omgeroepen dat er geen demonstratie in de Schilderswijk zou zijn en dat het op last van de burgemeester verboden was de demonstratie waar dan ook voort te zetten. Dit vanwege een oproep op social media om maandagavond om 20.00 uur te gaan demonstreren bij Bureau De Heemstraat.

Gedurende de avond werden er op verschillende locaties Schilderswijk in totaal elf mensen aangehouden. Zij waren bij de demonstratieve tocht aanwezig en werden 's avonds aangehouden toen zij in de Schilderswijk op weg waren naar Bureau De Heemstraat of zich daar in de buurt ophielden, kennelijk met de bedoeling om toch te gaan demonstreren. Zij zijn aangehouden in verband met het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties. Tegen de aangehouden demonstranten zal proces-verbaal opgemaakt worden.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads