Aangepast zoeken

woensdag 29 juni 2016

Den Haag van 21 t/m 25 september in het teken van Just Peace Festival

Grootste vredesfestival van Nederland in aantocht

Van woensdag 21 september tot en met zondag 25 september staat Den Haag weer in het teken van het jaarlijks terugkerende Just Peace Festival. Met ruim 40 activiteiten wordt vijf dagen lang stilgestaan bij de Internationale VN Dag van de Vrede. Het programma van het grootste vredesfestival van Nederland bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema Vrede & Recht centraal staat. Zo kunnen bezoekers o.a. deelnemen aan de Vredesloop, een kijkje nemen bij internationale organisaties, genieten van muziekoptredens of inspirerende sprekers ontmoeten bij HagueTalks. Voor het programma en meer informatie: www.justpeacethehague.comProgramma
Een aantal activiteiten uitgelicht:

Vredesloop 2016
Op 24 september vindt de vierde editie van de Vredesloop rondom het Vredespaleis plaats. Het parcours van de Vredesloop brengt duizenden deelnemers langs diverse historische monumenten en locaties die zorgen voor een uniek parcours.

Internationale Open Dag
In Den Haag zijn er ruim 240 internationale organisaties gevestigd. Op zondag 25 september openen tijdens de Internationale Dag vele organisaties hun deuren voor het publiek.

HagueTalks
HagueTalks biedt een podium voor nieuwe ideeën en perspectieven. Middels discussie en verschillende perspectieven is HagueTalks tevens een forum voor concrete actie.

World Press Photo
Tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis naar aanleiding van de jaarlijkse internationale wedstrijd onder persfotografen.

Peace in the Park
Peace in the Park streeft er naar om bezoekers bewust te maken over vrede en recht en daar actief iets mee te doen. Bezoekers worden geïnspireerd door o.a. verhalen, gesprekken, muziek en vele andere activiteiten. 

De Asielzoekmachine
In het Humanity House wordt de expositie De Asielzoekmachine vertoond. In deze tentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van asiel. Tevens wordt er een Vredeslezing gegeven

See you in The Hague, tot ziens in de rechtbank!
Een interactieve theatervoorstelling voor Haagse leerlingen van de groepen 7 en 8 van het Primair Onderwijs. De voorstelling in het Museon stelt vragen en thema’s ter discussie over Recht en Vrede, die in de huidige tijd geplaatst worden en waar de leerlingen zelf mee te maken hebben (gehad).

Speeddating met Young Peacebuilders
Het Young Peacebuilders Forum vindt van 20 -t/m 24 september in het Museon plaats. The United Network of Young Peace Builders is een netwerk van 70 jongerenorganisaties

Flags of Peace
Er bestaat officieel geen wereldwijde vredesvlag. Daarom nodigt Flags of Peace beroemde internationale ontwerpers en kunstenaars uit om een vredesvlag te ontwerpen.

Vredes Rally
Een schitterende tocht voor klassieke en moderne sportauto’s. Voor stoere mannen en vrouwen. De Vredes Rally rijdt voor het goede doel Unicef.

Over Just Peace Festival
Het Just Peace Festival is een jaarlijks terugkerend festival met een maatschappelijke impact. In 2016 vindt het festival van woensdag 21 september tot en met zondag 25 september plaats in Den Haag. Met ruim 40 activiteiten wordt vijf dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Het programma van het festival bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema Vrede & Recht centraal staat. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan o.a. de Vredesloop, een kijkje nemen bij internationale organisaties, genieten van muziekoptredens of luisteren naar inspirerende sprekers tijdens HagueTalks. Ook voor kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht. Het Just Peace festival is een initiatief van Stichting The Hague United for Peace & Justice in samenwerking met diverse instellingen en de gemeente Den Haag. Voor het globale programma en meer informatie zie: www.justpeacethehague.com

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads