Aangepast zoeken

zondag 19 juni 2016

D66 wil ‘subtropisch zwemparadijs’ in Zoetermeer

De fractie van D66 Zoetermeer wil het recreatiezwemmen terug in Zoetermeer met een subtropisch zwemparadijs. Veel inwoners missen nu het recreatief zwemmen in de stad. “Dat horen wij ook van de mensen in de stad die ons vragen waarom er geen leuk zwembad is”, licht D66 raadslid Chantal Kouwenberg toe, ”Waarom zou dat in de derde stad van Zuid-Holland met bijna 125.000 inwoners niet kunnen?”

Enkele jaren geleden is het gemeentelijk zwembad het Keerpunt in het Van Tuijllpark verkocht onder druk van toen noodzakelijke bezuinigingen. Jaarlijks kostte het Keerpunt de gemeente zo’n 1 tot 1,5 miljoen euro. Toentertijd is op het College-voorstel besloten tot verkoop van dit bad en het afstoten van het recreatief zwemgedeelte.

Veel inwoners in Zoetermeer blijken nu een recreatief zwembad terug te willen in de stad. De fractie van D66 maakt daarbij onderscheid tussen een binnenbad en recreatief buiten zwemmen. Chantal Kouwenberg: ”Recreatief buiten zwemmen kan in Zoetermeer bij het strand van de Noord-Aa, terwijl recreatief binnen zwemmen nu helemaal nergens kan in de stad.” Voor een subtropisch binnenzwembad denkt de D66 fractie dat er samenwerking gezocht kan worden met private ondernemers. “De gemeente moet het voortouw nemen met het vinden van ondernemers die hier een subtropisch zwemparadijs van de grond willen tillen,” legt D66 fractievoorzitster Cora Huijbens uit, “vooral nu de economie weer wat aantrekt. Het is goed voor onze inwoners, goed voor onze werkgelegenheid en goed voor de promotie van onze stad.”

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads