Aangepast zoeken

donderdag 23 juni 2016

Bomen groeien door dak nieuw Zoetermeers horecapaviljoen

Zoetermeer heeft er in haar Binnenstad opnieuw een bijzondere plek bij. De voltooiing van het horecapaviljoen op het Burgemeester Wegstapelplein zorgt dat het plein onherkenbaar is veranderd. Het paviljoen is om de bestaande bomen heen gebouwd zodat ze verder kunnen groeien door het dak. Wethouder Marc Rosier opende op 18 juni het paviljoen.

Wethouder Marc Rosier: 'Zoetermeerders geven aan dat ze graag groen willen op de pleinen in de Binnenstad. Met dit ontwerp hebben we op een verrassende manier de prachtige bomen op het Burgemeester Wegstapelplein kunnen behouden.'

Het ontwerp van het paviljoen is ontleend aan het idee van een vogelnest tussen de bomen. Het nest bestaat uit een fijn weefsel van latten met een opvallend verfijnde detaillering. Om de platanen in het paviljoen te kunnen laten staan zijn verschillende maatregelen getroffen zodat de bomen voeding en water kunnen blijven opnemen en voldoende zuurstof krijgen. Het ontwerp is gemaakt door Architecten CIE uit Amsterdam in opdracht van Unibail-Rodamco. Het ontwerp is de winnaar van de Gemma Smid Architectuurprijs 2016.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads