Aangepast zoeken

donderdag 16 juni 2016

Bezwaarcommissie buigt zich over verplaatsing zaterdagmarkt naar Marseillepad Zoetermeer

Woensdag 8 juni 2016 is het bezwaar van een aantal marktkooplieden tegen de verplaatsing naar het Marseillepad behandeld. Het merendeel van de marktkooplieden is wel voor permanente verhuizing naar het Marseillepad, zo blijkt uit een enquête die de gemeente hield onder de marktkooplieden. Een deel van de marktkooplieden heeft bij de indiening van het bezwaarschrift nog een alternatieve opstelling voor de warenmarkt aangeboden. In afwachting van het advies van de Commissie bezwaarschriften en het besluit van het college blijft de zaterdagmarkt op de Markt.

Het college gaat wel verder met de aanleg van noodzakelijke voorzieningen om het Marseillepad geschikt te maken voor de zaterdagmarkt. Deze investering is noodzakelijk om de marktkooplieden goede voorzieningen te bieden wanneer de warenmarkt op het Marseillepad staat, los van de vraag of de zaterdagmarkt af en toe of definitief verhuist naar het Marseillepad.

Op dit moment worden langs het water stoepranden aangebracht, stroomvoorzieningen geplaatst en bomen en banken verplaatst. Op de dagen dat er een warenmarkt op het Marseillepad staat werden tot voor kort kostbare tijdelijke voorzieningen getroffen.

Tijdelijke verplaatsing van de zaterdagmarkt is in ieder op 25 juni (Veteranendag), 2 juli (Zoetermeer Culinair), 16 juli (Ernst en Bobbie), 17 september (Sportweek) en 1 oktober (Historisch festival). Daarnaast zijn er nog drie lopende aanvragen voor evenementen op de Markt binnen deze periode.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads