Aangepast zoeken

donderdag 9 juni 2016

Achterlaten hond in een auto bij warm weer wordt gekwalificeerd als een misdrijf

Met de huidige temperaturen kan de dierenpolitie het niet genoeg benadrukken. Het is niet de bedoeling dat u uw hond in een auto achterlaat met dit warme weer! Dit is natuurlijk al veel vaker gezegd en de meeste mensen weten het ook wel, maar zo nu en dan krijgen de agenten van de dierenpolitie toch weer een melding. Vandaar dat zij het nu ook over een andere boeg gaan gooien.


De agenten van de dierenpolitie gaan brieven met flyers in verschillende talen naar vakantieparken sturen om hen te vragen om ook aandacht te hebben voor dit probleem. De vakantieparken kunnen op die manier helpen om hun gasten hierop attent te maken. De temperatuur in een auto loopt in korte tijd op tot grote hoogte en daar kunnen honden niet tegen. Zij worden onwel, raken in een coma en sterven als ze te lang in een dichte auto zitten bij een hoge temperatuur.

Het onverzorgd achterlaten van een hond in een auto bij warm weer wordt gekwalificeerd als een misdrijf. De politie mag dan bij acute nood het dier uit zijn situatie redden en mag dan dus ook een ruit van de auto inslaan om bij het dier te kunnen komen.

Zier u een dergelijke situatie? Aarzel dan niet en bel 144. Dat is het landelijke nummer dat u kunt bellen wanneer een dier in nood is.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads