Aangepast zoeken

donderdag 16 juni 2016

Aanpak stille en enge plekken vergroot veiligheidsgevoel

De gemeente gaat door met de aanpak van stille en enge plekken om zo het veiligheidsgevoel van haar inwoners te vergroten. Net als vorig jaar pakt de gemeente zeventien locaties aan. Het gaat vooral om het plaatsen van extra lichtmasten of het verplaatsen van de huidige lichtmasten. Burgemeester Aptroot: 'Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we niet alleen de veiligheid verbeteren, maar vooral ook het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente samen met diverse partners.'

Vorig jaar leverde een oproep 30 en dit jaar 29 plekken op. De gemeente kan niet alle plekken aanpakken, bijvoorbeeld omdat het om particulier eigendom gaat. De gemeente wijst bewoners hier op maatregelen die zij zelf kunnen treffen, bijvoorbeeld het bevestigen van een lamp op schuren bij achterpaden.

2016

Op de zeventien locaties, die de gemeente dit jaar aanpakt, komt extra verlichting of wordt de huidige verlichting aangepast. Bijvoorbeeld op de Kurosawastrook en de Franklinstraat worden twee nieuwe lichtmasten geplaatst.

2015

Van de dertig aangemelde stille en enge plekken in 2015 paste de gemeente op zestien plekken de verlichting aan. Op één plek is het groen gesnoeid om de locatie overzichtelijker te maken. De gemeente plaatste onder meer extra verlichting aan de Louis Amstrongrode, op de Engelandlaan ter hoogte van het gebouw van Cityhouse en op het Kraaienveld tussen de huizen richting het bruggetje aan de Biggenweide. Deze maand vindt u op www.zoetermeer.nl/stille-engeplekken een overzicht van de aangepakte plekken van 2015.

Aanmelden

Inwoners kunnen het hele jaar door stille en enge plekken melden aan de gemeente via het melding- of klachtenformulier.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads