De rechtbank Den Haag heeft een 32-jarige man veroordeeld voor zijn aandeel in een zware mishandeling en ontvoering met dodelijke afloop in de periode van 1 tot en met 3 december 2011 in Den Haag. Hierbij kwam een 36-jarige man om het leven. In 2012 waren al meerdere medeverdachten hiervoor veroordeeld. De hoofdverdachten hebben toen 10 jaar gevangenisstraf gekregen.

Zware mishandeling en ontvoering

Het slachtoffer werd aan de Laakkade in Den Haag meegenomen in een auto die door de 32-jarige man werd bestuurd. Daarbij is het slachtoffer op zijn hoofd en hals geslagen, is zijn kaak gebroken en een stuk van zijn oor afgebeten. Daarna is hij naar een woning gebracht, waar hij is overleden aan zijn verwondingen. Op 3 december in de avond heeft de politie het stoffelijk overschot van de 36-jarige man aangetroffen.

Deels vrijspraak

Net als de officier van justitie oordeelt de rechtbank dat het overlijden van het slachtoffer als gevolg van de mishandeling niet aan de 32-jarige man kan worden toegerekend.

Geen overmacht

Door de verdediging was aangevoerd dat de man niets te verwijten is, omdat sprake was van overmacht. De rechtbank heeft dat verweer verworpen.

Overlevering

De 32-jarige man was na de ontvoering en het overlijden van het slachtoffer naar Polen vertrokken. Nadat hij daar een gevangenisstraf voor andere strafbare feiten heeft uitgezeten is hij eind april 2015 overgeleverd naar Nederland om alsnog voor de rechter te verschijnen
(rechtspraak.nl)