Aangepast zoeken

dinsdag 3 mei 2016

Vuurwapens in gestolen auto vluchtende verdachten in Den Haag

Den Haag - Agenten vonden na een achtervolging drie vuurwapens in een auto. De verdachten probeerden in de nacht van maandag op dinsdag 3 mei aan een controle van de politie te ontkomen. Hun auto bleek gestolen.

Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de Ambachtsweg. Toen agenten de auto wilden controleren ging deze er met hoge snelheid vandoor. Op de Dedemsvaartweg, ter hoogte van de Meppelweg, reed de auto tegen een paal. Hoewel de vluchtende BMW daarbij forse schade opliep, bleven de inzittenden ongedeerd. De bestuurder, een 40-jarige Hagenaar, probeerde er rennend vandoor te gaan. De man en de vrouw, van 21 en 20 jaar oud zonder vaste woonplaats, die in auto achterbleven werden direct aangehouden.

Omdat agenten een vuurwapen in de auto zagen liggen trokken ze bij de aanhouding hun dienstwapen. De 40-jarige probeerde via een sloot aan de Meppelrade te vluchten, maar werd aan de overkant opgewacht door een agent. De Hagenaar werd onder schot uit de sloot gehaald. Hun auto was voorzien van valse kentekenplaten. De BMW werd in maart gestolen in Rijswijk. In de auto vond de politie drie vuurwapens. Het drietal zit vast voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads