Aangepast zoeken

donderdag 26 mei 2016

Verdachte neergeschoten, politieagenten door verdachte verwond in Den Haag

Den Haag - Bij de aanhouding van een verdachte op woensdagmiddag 25 mei in de Weesperstraat raakten twee agenten gewond, nadat zij door een verdachte werden gestoken. De verdachte is door de politie neergeschoten. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Om 16.50 uur kregen agenten een melding van een bedreiging in een woning aan de Weesperstraat. De verdachte zou hierbij een mes hebben gebruikt en zeer agressief zijn. Gezien de omstandigheden en ter eigen veiligheid gingen de agenten met een zogeheten schildprocedure de woning binnen om de verdachte aan te houden. Op een gegeven moment is er door de agenten in de woning geschoten op de verdachte, de 27-jarige bewoner.

Tijdens het incident raakten ook twee agenten gewond doordat zij werden gestoken door de verdachte. Eén werd aan het politiebureau behandeld, de andere agent en de verdachte zijn naar het ziekenhuis vervoerd. In de loop van de avond mocht de gewonde agent het ziekenhuis verlaten. De verdachte ligt nog in het ziekenhuis. De districtsrecherche onderzoekt de bedreiging en het steken door de verdachte, het schietincident wordt door de rijksrecherche onderzocht.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads