Aangepast zoeken

maandag 23 mei 2016

Van werkervaringsplek naar arbeidsovereenkomst in Zoetermeer

Twaalf werkzoekenden die afgelopen tijd werkervaring hebben opgedaan als conciërge bij een basisschool in Zoetermeer, krijgen een arbeidsovereenkomst aangeboden op die school. Dit komt voort uit de versterkte samenwerking tussen OPOZ (Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer) en de gemeente Zoetermeer waarbij ook de stichting Piëzo is betrokken. Op 19 mei ondertekenden zij samen met de conciërges en  basisscholen de samenwerkingsovereenkomst ‘Van werkervaringsplek naar arbeidsovereenkomst’.

Win-win-win situatie

De samenwerking tussen OPOZ en de gemeente bestaat al langer. Het betreft een samenwerking waarbij mensen soms een langere tijd geen werk hebben, werkervaring kunnen opdoen met als doel hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Wethouder Kuiper: “ Fantastisch dat 12 werkervaringsplekken nu zijn omgezet naar een baan als conciërge. Ik hoop dat andere scholen die nog geen conciërge hebben dit goede voorbeeld volgen .’’

De heer Pots (College van Bestuur OPOZ): “ Vanuit de behoefte van de scholen aan meer handen, onze bestaande samenwerking met Piezo en onze maatschappelijke betrokkenheid is de samenwerking met de gemeente tot stand gekomen. Een win-win-win situatie: meer handen op de school, betaald werk als conciërge, een sterkere positie in de samenleving en minder uitkeringen voor de gemeente.”

Goed voorbeeld doet volgen

Het contract gaat per half augustus in en is voor minimaal een jaar. Wethouder Vugs:’’ Ik ben erg blij met dit initiatief. Mooi om te zien dat OPOZ de toon zet en haar maatschappelijke betrokkenheid laat zien. En ook een compliment voor de conciërges. Zij hebben goed laten zien wat ze waard zijn met hun inzet.”

Arbeidsregio Zuid Holland Centraal

De gemeente Zoetermeer maakt onderdeel uit van de arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal (WSP ZHC). Zij brengt gemotiveerd personeel en bedrijven bij elkaar. Door deze samenwerking biedt WSP ZHC werkgevers het grootste en meest geschikte aanbod werkzoekenden. Naast de gemeente Zoetermeer vormen Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Voorschoten, het UWV en DSW samen de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads