Aangepast zoeken

vrijdag 6 mei 2016

Uitslaande brand in studentenhuizen in Delft

Vanochtend rond half zeven is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in twee studentenhuizen aan de Spoorsingel. De bewoners zijn door rookmelders gealarmeerd en hebben zichzelf zo in veiligheid weten te brengen. De brandweer heeft vanwege de branduitbreiding en de onoverzichtelijke situatie opgeschaald om snel meer eenheden te kunnen inzetten.
De brand is mogelijk buiten ontstaan en heeft zich verder naar binnen ontwikkeld. Binnen heeft de brand zich snel uitgebreid in het studentenhuis en vervolgens is de brand ook doorgeslagen naar het naastgelegen studentenhuis. Beide panden hebben forse brand-, rook- en waterschade. De bewoners van deze huizen kunnen hierdoor voorlopig niet naar hun kamers terugkeren.
Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Doordat de bewoners aanvankelijk enige tijd op straat hebben gestaan, is een aantal van hen tijdelijk opgevangen in een ambulance om verdere afkoeling te voorkomen. De bewoners zijn later opgevangen in een hotel aan de overzijde van de straat.
Ondanks de branduitbreiding naar het naastgelegen pand, heeft het niet lang geduurd voordat de brand onder controle was. De brandweer heeft daarna nog wel veel breekwerkzaamheden moeten verrichten aan wanden, vloeren en plafonds om er zeker van te zijn dat de brand daadwerkelijk uit was. 
Burgemeester Verkerk heeft zich vanochtend ter plaatse over de situatie laten informeren.
Rookmelders 
Een rookmelder kan levens redden. Ongeveer de helft van alle woningbranden zijn branden waarbij het vuur smeult, zonder grote vlammen. Deze smeulbranden veroorzaken veel giftige rook en daardoor ook de meeste slachtoffers. Zorg daarom dat u in uw eigen woning een of meerdere rookmelders installeert, op tijd de batterijen vervangt en met regelmaat de rookmelder test. Meer informatie over rookmelders is te vinden op www.brandweer.nl/haaglanden.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads