Aangepast zoeken

vrijdag 27 mei 2016

Twee verdachten aangehouden bij oprollen hennepkwekerij in KatwijkKatwijk - Op donderdag 26 mei omstreeks 12:00 uur rolden agenten van team Katwijk een in bedrijf zijnde hennepkwekerij op. Hierbij werden twee verdachten aangehouden.


Bij de politie was gemeld dat er in een bedrijfspand aan het Katwijkerbroek mogelijk een hennepkwekerij actief was.Agenten stelden een onderzoek in en zagen op de 1e etage condens op de binnenzijde van de ramen zitten. In het bedrijfspand troffen de agenten een in werking zijnde kwekerij aan.  Over meerdere ruimten verdeeld troffen zij 810 hennepplanten en diverse apparatuur aan zoals lampen en filters. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Bij de kwekerij zijn ook twee  mannen, van 19 en 20 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. Zij konden na een korte achtervolging worden achterhaald nadat zij uit het pand wegrenden. Hun aandeel in de kwekerij wordt nog onderzocht. De kwekerij is door een specialistisch bedrijf geruimd


Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads