Aangepast zoeken

woensdag 18 mei 2016

Twee mannen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - De politie heeft dinsdag 17 mei om 16.00 uur twee mannen aangehouden nadat er in bedrijfspand met woning aan de Albert Einsteinweg een hennepkwekerij was aangetroffen.

De hennepkwekerij werd gevonden na een routine controle naar het gebruik van de panden op het industrieterrein. In twee ruimtes werden ruim 400 hennepplanten aangetroffen. De twee aanwezige bewoners, mannen van 21 en 44 jaar, werden aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat er sprake was van diefstal van stroom en water voor de kwekerij.

Hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads