Aangepast zoeken

donderdag 26 mei 2016

Terrassen én groen op het Stadhuisplein

De gemeente heeft de afgelopen periode onderzoek laten doen naar de technische en financiële consequenties voor de vernieuwing van het Stadhuisplein, de RandstadRailhalte eronder en de verbinding ertussen. Bereikbaarheid en toegankelijkheid zijn belangrijke uitgangpunten bij alle onderzochte ontwerpvarianten. Ook het beschikbaar houden van hetzelfde aantal vierkante meters terras op het plein is vooraf als uitgangspunt meegegeven.

Meer dan 2.000 Zoetermeerders hebben in de samenspraak, onder andere via een korte internet-enquête, hun mening gegeven over de ambities voor het nieuwe Stadhuisplein en de RandstadRailhalte. In ongeveer 80 procent van de reacties staat dat een plein met terrasjes, groen en openbare zitjes het belangrijkst is. Iets meer dan de helft, zo’n 1.000 Zoetermeerders, komt op het Stadhuisplein voor horecabezoek.

Wethouder Marc Rosier (Stedelijke Ontwikkeling, Binnenstad) is enthousiast over de vele reacties. 'Volgens mij hebben we nog nooit zoveel reacties gehad tijdens een samenspraaktraject. Het Stadhuisplein leeft dus enorm bij de Zoetermeerders. Duidelijk is dat bewoners een aantrekkelijk plein willen, waar je prettig op een terras kan zitten. We stellen verder voor om de nu nogal onaantrekkelijke RandstadRailhalte flink op te knappen en betere verbindingen te maken tussen de halte en het Stadhuisplein. Zo willen we het Stadhuisplein zichtbaar vernieuwen en een fikse impuls geven aan onze binnenstad.'

Het voorstel voldoet aan de voorwaarden die de gemeenteraad gesteld heeft. Het definitieve woord is nu aan de gemeenteraad.

Impuls plein en halte

De gemeente wil samen met alle betrokken partijen het Stadhuisplein en het daaronder gelegen station veel aantrekkelijker maken. Een prettig en lichter RandstadRail-station met een betere toegankelijkheid voor ouderen en gehandicapten helpt om de binnenstad ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor bezoekers, ondernemers en bewoners.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads