Aangepast zoeken

woensdag 18 mei 2016

Rondleidingen in de natuurtuin Zoetermeer op zondag 22 en 29 mei

Het is lente in de natuurtuin. Fluitenkruid bloeit volop bijv op de dijken rond het poldertje. Ook de margriet begint in bloei te komen. Onder de struiken en bomen staat dagkoekoeksbloem  en look zonder look te bloeien. De eerste orchissen ( wilde orchideeën)  staan in bloei . De groene kikkers beginnen volop te kwaken. Rondom en in de tuin zwemmen watervogels, zoals de meerkoeten  met hun kuikens.  Een ook de koekoek laat in deze tijd duidelijk van zich horen.

Dankzij de ligging  van de tuin middenin het Westerpark  en de verscheidenheid aan landschappen in de tuin kent het gebied een grote verscheidenheid soorten wilde planten in daardoor ook vogels, insecten en kleine zoogdieren. Samen  zorgen ze voor een grote biologische diversiteit. '

Op zondagmiddag 22 mei kunt u meedoen aan de maandelijkse rondwandeling in de Natuur- en Landschappentuin onder begeleiding van een Natuurtuingids. Deze wandelingen zijn een initiatief van de gemeente en stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer.  

De wandeling van ongeveer een uur begint  om 2.00 uur en vertrekt vanaf  't Westpunt in het Westerpark.
Op zondag 29 mei van 12.00-16.00 uur vindt Westerparkdag in het Westerpark plaats. Zoetrmeerse natuur- en milieuorganisaties zorgen die dag voor een gevarieerd programma onder noemer van De Groene Tijdmachine. Dit thema is die dag  ook het uitgangspunt van de extra excursies in de Natuurtuin. Onder meer aan de hand van foto’s en verhalen wordt het verleden, heden en mogelijke toekomst van de natuurtuin toegelicht.

Meer informatie over de Westerparkdag op  www.ivnzoetermeer.nl

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Dit laatste vanwege het risico op verstoring van de fauna. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas nog minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaan  de wandelingen door.

De Vrienden van de Natuurtuin zijn nog op zoek naar vrijwilligers die willen worden opgeleid tot Natuurtuingids. Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads