Aangepast zoeken

vrijdag 20 mei 2016

REGGAE SUNDANCE FESTIVAL is terug met headliner JULIAN MARLEY

Organisator Panic Productions besloot in 1995 dat het tijd was om een ​​open-air reggae en wereldmuziek festival te organiseren waar iedereen in staat was om te genieten van deze muziek.

De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen outdoor festival in Nederland is dat voornamelijk reggae muziek geprogrammeerd. Dit terwijl de reggae absoluut muziek is om van te genieten in de open lucht, een zonnige en ontspannen sfeer brengt .

Nu na 14 edities heeft het festival  zeker bewezen bestaansrecht te hebben. Gedurende de jaren is het aantal bezoekers gestegen van 1.750 in 1996 tot een verbazingwekkende 50.000 bezoekers verspreid over het weekend tijdens de editie 2008! Na dat jaar had het festival een sabbatical periode tot haar terugkeer als een 1-daagse evenement in 2013.

Naast een geweldige line-up genoten de bezoekers van alle soorten van entertainment, zoals een enorme festival markt, workshops, kunst en live-performers. En voor de jongste bezoekers een gratis children's-entertainment hoek die erg populaire was.

Nuff voedsel voor de hongerige, bij food-kramen met exotische snacks en maaltijden van over de hele wereld, om u niet allen te laten horen, maar ook de Caribische vibes te proeven. De locatie is geheel ingericht in de stijl van de beroemde ontspannen en vriendelijke sfeer van het REGGAE SUNDANCE festival.

Het festival is alleen mogelijk door de medewerking van een groot aantal vrijwilligers die bijdragen aan het creëren van de Irie sfeer en ook een belangrijke bijdrage leveren aan het feit dat de ticket en consumptie kosten nog steeds op een zeer redelijk niveau zijn gebleven .

De oorspronkelijke keuze voor het 3e weekend van augustus was niet alleen vanwege het mooie weer dat we tijdens de meeste van de edities hebben genoten. 17 augustus is ook de geboortedag van Marcus Garvey, één van de grote profeten die zeer inspirerend is voor de Rastafari beweging en de vele legendarische reggae-artiesten als Bob Marley en Burning Spear.

Helaas als gevolg van de wijziging van de datum enkele jaren geleden van het enorme Lowlands festival "ons" weekend, moesten we verhuizen naar de 2e weekend van augustus.

De festival camping, die niet beschikbaar was voor de editie 2013 keerde terug in 2014 en we besloten na talrijke verzoeken om het festival weer te herstellen in zijn oude vorm als een 3 daags evenement! Helaas sloeg een enorme storm toe dat jaar, waardoor wij geen andere optie hadden dan een sabbatical jaar te nemen in 2015. 

En nu is het festival op 13 augustus terug met een hele dikke Line-Up met o.a.Julina Marley als headliner

Voor info en tickets ga naar Reaggaesundance

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads