Aangepast zoeken

zaterdag 7 mei 2016

Politieagent gewond: agent meegesleurd door auto van verdachte in Gouda

Gouda - Een politieagent die woensdag 4 mei rond 15.00 uur op de Nieuwe Gouwe Oostzijde een verdachte aan had gehouden, werd door de auto waarin de verdachte zat enkele meters meegesleurd. De agent brak hierbij zijn teen en liep nek- en schouderletsel op.

Agenten in burger zagen een man op de Nieuwe Gouwe Oostzijde rijden die gezocht werd voor een drugdelict. Zij lieten het voertuig stoppen. Een agent, die naast de auto van de verdachte stond, vertelde de bestuurder dat hij was aangehouden. De verdachte bedacht zich geen moment en reed vervolgens weg. De agent had de verdachte inmiddels vast, maar kon niet voorkomen dat de bestuurder over zijn voet reed en enkele meters werd meegesleurd. Toen de agent de auto wist los te laten, trok hij zijn wapen en gaf de bestuurder nogmaals het bevel om de auto te stoppen. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en reed met hoge snelheid weg. Andere agenten hielden na een korte achtervolging op de Goudse Poort de verdachte, een 23-jarige man uit Gouda, aan.

De recherche onderzoekt de zaak. De verdachte zit nog vast. De gewonde agent ging na het incident naar het ziekenhuis waar een arts een gebroken teen en nek en schouderletsel constateerde.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads