Aangepast zoeken

dinsdag 31 mei 2016

Politie zoekt tips en getuigen van overval op avondwinkel Stille Veerkade Den Haag

De eigenaar van een avondwinkel aan de Stille Veerkade is op vrijdagavond 12 februari slachtoffer geworden van een overval. Hij heeft nog een poging gedaan om de overvallers te achterhalen. Ook een getuige is nog achter de mannen aangegaan. Zowel de eigenaar als de hulpvaardige voorbijganger zijn daarbij gewond geraakt.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De avondwinkel ligt aan de Stille Veerkade in Den Haag en is zeven avonden per week van 18.00 tot 24.00 uur geopend.

De eigenaar is op die bewuste vrijdagavond 12 februari rond 18.15 uur alleen in de winkel de koelkasten aan het bijvullen als hij plotseling een voorwerp in zijn nek voelt prikken en vervolgens wordt vastgepakt.

Het slachtoffer springt overeind en ziet twee mannen staan die meteen duidelijk maken dat ze geld willen hebben.

Het slachtoffer geeft aan niks op zak te hebben. Eén van de overvallers gaat meteen naar de kassa en haalt daar de hele lade uit. De ander is op dat moment in gevecht met het slachtoffer. Die probeert vooral het mes wat de overvaller bij zich heeft af te weren, maar hij raakt daarbij wel gewond.

Dan slaan de twee plotseling op de vlucht en rennen linksaf in de richting van de Paviljoensgracht. De eigenaar rent nog een stuk achter ze aan over de Stille Veerkade. Hij ziet dat de twee overvaller wegrennen in de richting van de Doubletstraat. Ter hoogte van de Doubletstraat was een getuige op de fiets zo alert dat hij meteen achter de twee aan is gegaan. Hij heeft één van de twee overvallers nog te pakken gekregen maar de ander kwam zijn maatje helpen en de man heeft het moeten bekopen met een harde klap in zijn gezicht en daardoor heeft hij een bloedneus opgelopen.

Op straat komt het slachtoffer nog een mevrouw tegen die hem vertelde dat ze de politie al aan het bellen was.

Signalement
Één van de overvallers is een vermoedelijk Antilliaanse man. Hij is ongeveer 1.75 lang en hij was geheel in het donker gekleed.

De andere man is mogelijk van Somalische afkomst. Ongeveer 1.65 lang en eveneens in het donker gekleed.

De politie komt graag met mensen in contact die weten wie de mannen zijn die op vrijdagavond 12 februari tussen kwart over 6 en half 7 wegrennen. Mogelijk zegt de combinatie van de twee u iets? Misschien heeft u ze vaker in de buurt zien rondlopen? Bent u één van die specifieke getuigen die de daders heeft zien vluchten? Neem dan contact op met de recherche van Den Haag via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgegeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads