Aangepast zoeken

dinsdag 10 mei 2016

Politie zoekt tips en getuigen van overval op slijterij in Zoetermeer

Op dinsdag 26 april had Slijterij Zoet’meer aan de Oranjelaan goede zaken gedaan. Dit had waarschijnlijk te maken met dat het de volgende dag Koningsdag werd en mensen zich voorbereidde op het feest. Maar helaas gingen de opbrengsten van die goed gedraaide dag mee met maar liefst vier overvallers.

Heeft u een tip over deze zaak?Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op de Oranjelaan in Zoetermeer zitten wat winkels ter hoogte van een woonwijk daar. Ook Slijterij Zoet’Meer zit daar en deze winkel is elke dag tot tien uur ’s avonds open. De eigenaar van de winkel is zelf aan het werk op dinsdag 26 april. Hij is om 21.50 uur aan het opruimen omdat hij wil gaan afsluiten. Plotseling komt er een man binnen die direct een wapen op hem richt. Het slachtoffer ziet dat hij niet alleen is gekomen. Er zijn er nog drie.

Eén van de mannen blijft bij de deur op de uitkijk staan en de andere twee blijven in de winkel.  De man met het wapen zegt dat hij mee moet lopen naar de kassa en dit doet het slachtoffer direct. Als de overvaller het geld uit de kassa heeft, gaan de mannen er vandoor. Maar niet voordat er nog wat dozen wodka gepakt zijn, ook die gaan mee net als de HD-recorder van de camera die in de winkel hangt.

De mannen ging vervolgens twee aan twee een andere kant op. Twee sloegen rechtsaf de winkel uit en twee linksaf. En daarna zijn ze vermoedelijk  in een personen auto gestapt en verder gevlucht.

Één van de mannen was vrij lang, zo’n 1.90m. Hij is blank, ongeveer 30 jaar oud en heeft een stevig gespierd postuur. Hij heeft kort blond haar. En een rond hoofd. Groen/blauwe ogen. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een dikke zwarte gewatteerde plastic jas met capuchon. Deze jas heeft horizontale naden. Deze man sprak met een Oost Europees accent.

De persoon die bij de deur bleef staan is wat donkerder dan dader 1. Hij heeft een stevig gespierd postuur. Blond kort haar. Hij droeg een donkerkleurige spijkerbroek en een donkere jas. 

Dader 3 en 4 zijn ongeveer 30 jaar oud en ongeveer 1.80 lang. Ook zij zijn stevig en gespierd en hebben kort blond haar. Vermoedelijk zijn ze alle vier van oost Europese afkomst.

Vragen

Heeft u de (gespierde) mannen rond zien hangen bij de slijterij voorafgaand aan de overval? Kunt u iets vertellen over de vluchtroute van de overvallers of meent u de mannen te (her-)kennen aan de hand van het signalement. De recherche in Zoetermeer komt graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads