Aangepast zoeken

dinsdag 3 mei 2016

Politie zoekt getuigen van woningoverval op 91-jarige vrouw in Den Haag

Een hoogbejaarde vrouw werd zaterdagavond 23 april in haar woning bedreigd en beroofd door een man die met een smoesje over een lekkage bij haar aan de deur kwam.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer woont aan De Savornin Lohmanlaan in Den Haag, dat ligt aan de rand van de Haagse Vogelwijk en Kijkduin. Het 91-jarige slachtoffer woont daar in een portiekwoning vlak achter de sportvelden Nieuw Hanenburg.

Op die bewuste zaterdagavond 23 april werd er rond 20.30 uur bij de vrouw aangebeld, beneden bij het portiek. Zij verwachtte niemand en zeker niet op dat tijdstip. Door de intercom hoorde zij een man zeggen dat er een lekkage bij de benedenburen was en hij even wilde komen kijken. De vrouw deed nietsvermoedend de deur open en liet de man binnen. Samen met de vrouw liep hij het hele huis door en bekeek daarbij alle kranen op lekkage. Hij trof niets vreemds aan en vertrok weer.

Na ongeveer een uur belde de man wederom bij de vrouw aan. Hij riep weer iets over water en werd weer binnen gelaten.

De man is nu niet meer vriendelijk bij binnenkomst en begint direct de vrouw te duwen en te bedreigen. Hij dreigde haar de meest vreselijke dingen aan te doen als ze haar pincode niet aan hem zou geven. Hij bleef haar duwen en bedreigen om er kennelijk zeker van te zijn dat de doorgegeven pincode de juiste is. De man ging uiteindelijk weg en liet het slachtoffer totaal ontredderd in de woning achter. Toen had de vrouw pas door dat haar tas met daarin haar portemonnee weg was. Dat was haar na het eerste bezoek van de man nog niet opgevallen.

De vrouw kreeg hulp van haar buren die direct haar bankpas lieten blokkeren en de politie alarmeerde. Doordat de vrouw van alle commotie hartklachten had gekregen werd er ook nog een ambulance naar haar gestuurd.

Ondanks dat de pas snel werd geblokkeerd, wist de dader toch geld van haar rekening op te nemen.

Rond 21.30 uur die avond werd er bij de ING-bank op de hoek van de Alberdastraat met het Thorbeckeplein een aanzienlijk bedrag opgenomen. Uiteraard zijn we bezig met de bewakingsbeelden van die pinautomaat, maar die kunnen we op het moment nog niet tonen.

Er is wel een signalement beschikbaar van de man die dit heeft gedaan.

Het gaat om een blanke magere man van ongeveer 35 jaar oud en zo’n 1.75 m lang. Hij heeft een kaal hoofd met kort blond haar aan de zijkanten en hij sprak accentloos Nederlands. Verder droeg hij een zwart of donkerblauw soort windjack tot aan zijn middel van glad leer. En een blauwe afgesleten broek. Er zaten geen scheuren in, maar het zag er shabby uit.

De eerste keer dat hij langs kwam had hij geen donker windjack aan maar een crème kleurige blouse. Dat kan opgevallen zijn. Het windjack moet hij ergens aangetrokken hebben. Het is niet bekend hoe de dader is gekomen en gegaan. De politie hoopt dat er mensen zijn die daar iets over kunnen vertellen.

De politie komt graag in contact met mensen die op zaterdagavond 23 april rond 20.30 uur de man hebben zien aanbellen bij de woning aan de De Savornin Lohmanlaan. De eerste keer dus in een cremekleurige blouse en een uur later in een donker jack. Wellicht heeft de dader wel even in de buurt rond gehangen of heeft er een auto klaar gestaan. Het kan ook zo zijn dat de dader bij meerdere personen heeft aangebeld met dezelfde smoes. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche van Den Haag via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads