Aangepast zoeken

dinsdag 17 mei 2016

Poging straatroof Adriaan Goekooplaan Den Haag


Een 54-jarige mevrouw is dinsdag 22 maart rond 14.00 uur het slachtoffer geworden van een straatrover die haar meerdere keren tegen haar hoofd sloeg.

Heeft u een tip over deze zaak?Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een man in een lichte halflange jas loopt langs het Catshuis en langs de Chinese ambassade aan de Adriaan Goekooplaan in Den Haag. Het slachtoffer loopt in de richting van de Johan de Wittlaan. In het voorbijgaan vraagt de man haar om een vuurtje, maar die heeft ze niet voor hem.

De vrouw wil verder lopen, maar dan slaat de man haar plotseling hard tegen haar hoofd en hij begint aan haar tas te trekken. De vrouw valt op de grond, begint te schreeuwen en beschermt haar hoofd met haar armen omdat hij maar blijft slaan. De man blijft ook aan haar tas trekken, maar het lukt uiteindelijk niet om de tas los te krijgen en dan gaat hij er vandoor. De vrouw blijft geschrokken achter, staat op en rent weg naar de Johan de Wittlaan. Waar de dader heen is gegaan, heeft ze niet meer kunnen zien.

Op de beelden is de man te zien wanneer hij langs het Catshuis loopt. En even later is hij dan gefilmd door een camera van de Chinese Ambassade aan de Adriaan Goekooplaan.

Het is een blanke man van een jaar of 35 en zo’n 1.75 tot 1.80 lang. Hij heeft een normaal postuur en heel kort donker haar. Hij droeg een lichtkleurige halflange jas, een donkere broek en meerkleurige sportschoenen. Hij deed het slachtoffer een klein beetje denken aan de acteur John Malkovich.

Vragen

Heeft u dinsdag 22 maart iets gezien dat met deze poging straatroof te maken kan hebben? Of meent u iemand te herkennen, ondanks de matige kwaliteit van de camerabeelden? Neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag West via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen kan ook.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads