Aangepast zoeken

vrijdag 20 mei 2016

Overvaller op heterdaad aangehouden in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Agenten hielden op het Stortemelk een 32-jarige Leidenaar aan die verdacht wordt van twee overvallen. Hij werd op heterdaad aangehouden nadat hij op donderdagmiddag 19 mei een woning aan het Keizershof was binnengedrongen. De tweede zaak waar de politie hem van verdenkt betreft een zelfde feit in de Argostraat in de voorgaande nacht.

Een getuige belde 112 toen ze gestommel hoorde uit de woning van een buurvrouw in het Keizershof rond 16:30 uur op donderdag 19 mei. Het 93-jarige slachtoffer raakte niet gewond, de overvaller vluchtte weg toen hij door de getuige was ontdekt. Agenten gingen meteen ter plaatse en konden op basis van het signalement een man van 32-jaar uit Leiden aanhouden op het Stortemelk.

De 32-jarige Leidenaar wordt ook verdacht van een overval waarbij een 60-jarige vrouw lichtgewond raakte in de Argostraat. In de nacht van woensdag op donderdag 19 mei drong hij rond 03:00 uur onder bedreiging de woning van het slachtoffer binnen en maakte persoonlijke goederen buit. Daarna dwong hij het de 60-jarige om mee te gaan naar een aantal PIN-automaten, waarna hij haar liet gaan. Een winkelier belde de politie, toen het slachtoffer bij zijn, nog gesloten, zaak aanklopte.De politie onderzoekt de zaken, de verdachte zit vast voor verhoor.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads