Aangepast zoeken

vrijdag 13 mei 2016

Ondernemen met behoud van uitkering in Zoetermeer

Je talenten ontdekken als ondernemer wanneer werken niet mogelijk is? Kun je vanuit passie en talent geld verdienen en daarmee investeren in je eigen ontwikkeling? In Zoetermeer kunnen mensen met behoud van uitkering nu aan de slag in een sociale coöperatie: Zoete Kruimels.

Alle verdiensten van de (parttime) ondernemers komen ten goede aan de coöperatie. Daar kunnen zij de onkosten die ze maken, bijvoorbeeld materialen, declareren. Maar ook kunnen zij zich persoonlijk verder ontwikkelen door training en coaching te kopen. Zo kunnen ze op een veilige manier investeren in de waarde van de eigen onderneming én zichzelf.

De producten die de ondernemers maken variëren van kleding tot meubels, van koken tot massages en van schilderijen tot grafische ontwerpen. Tijdens de officiële opening op dinsdag 26 april door wethouder Kuiper waren de creaties allemaal te zien. Iedereen was onder de indruk van het talent! Erna Smeekens, oprichter van de eerste sociale coöperatie in Breda, inspireerde de deelnemers met een speech over hoe bijzonder de reis naar een sociale coöperatie is geweest en wat voor moois het haar en de deelnemers heeft gebracht.

Ondernemers in spe

Uniek in Nederland is de schaal waarop de sociale coöperatie in Zoetermeer wordt opgebouwd. Er zijn maar liefst 32 ondernemers in spé die met elkaar het avontuur aan gaan! De komende weken onderzoeken zij hoe ze verder gaan en richten zij zelf één of meerdere coöperaties op. Ze krijgen waar nodig ondersteuning van Cordaid, Shine+, maatschappelijke partners en de gemeente Zoetermeer.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads