Aangepast zoeken

woensdag 4 mei 2016

Nationale Herdenking 4 mei in Zoetermeer

Woensdag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Op deze dag herdenken wij alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of elders in de wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. De gemeente nodigt de inwoners van Zoetermeer uit voor het bijwonen van de Nationale Herdenking op woensdag 4 mei bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Stille tocht

Een stille tocht vertrekt om 19.25 uur vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap gevolgd door de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken, gevolgd door burgemeester Aptroot en leden van het Contact Oud Mariniers. Iedereen wordt uitgenodigd in de stoet aan te sluiten.

Oorlogsmonument Wilhelminapark

Na aankomst van de stoet bij het monument volgen om 20.00 uur twee minuten stilte. Na het leggen van kransen en bloemen houdt burgemeester Aptroot een toespraak. Aansluitend draagt kinderburgemeester Merinde Aalders het winnende gedicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor. Voor belangstellenden is er een tribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst. Een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) vliegen over het Wilhelminapark. Een van de vliegtuigen brengt een saluut, als eerbetoon aan de gevallen en omgekomen vliegers.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads