Aangepast zoeken

woensdag 11 mei 2016

Live in bioscoop Utopolis : The Royal Ballet danst Gothic klassieker "Frankenstein"

Mary Shelley’s Frankenstein wordt in mei 2016 stevig aangepakt door The Royal Ballet. Deze gothic klassieker is tot een verhalend ballet omgetoverd door één van ’s werelds grootste, choreografische talenten,
Liam Scarlett. Intens en vol drama zal deze productie live in bioscoop Utopolis te zien zijn op woensdag 18 mei om 20:15 uur.

Deze bewerking van Frankenstein grijpt terug op de originele thema’s van Shelley’s verhaal. De bekende horrorstereotypen worden enigszins naar de achtergrond gedrongen, en Scarlett benadrukt veel meer het hart en de ziel van het oorspronkelijke drama, een verhaal dat uiteindelijk toch een liefdesverhaal is. Verteerd door verdriet, na de dood van zijn moeder, verricht Victor Frankenstein het onmogelijke en brengt de doden weer tot leven. Ontzet door zijn eigen creatie, laat Victor zijn ‘monster’ in de steek en veroordeelt het wezen tot een leven van totale eenzaamheid, een besluit dat Victor tot grote offers dwingt en waarmee hij uiteindelijk zelfs zijn leven riskeert.

Met de dansers Laura Morera, Federico Bonelli en Steven McRae in de hoofdrollen, verbeeldt het verhaal de aloude thema’s van kameraadschap en onderling begrip, alsmede de mogelijkheden én verantwoordelijkheden van wetenschappelijke ontdekkingen.

Deze wereldpremière laat geheel nieuwe muziek horen van Lowell Liebermann en fantastisch decorontwerp van Scarletts vaste decorontwerper John MacFarlane.

Tickets zijn verkrijgbaar voor € 22,50 (inclusief twee drankjes) aan de kassa van de bioscoop of als e-tickets op www.utopolis.nl. Ook kunt u plaatsen reserveren op 079-33 00 366 (12.00-22.00 uur)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads