Aangepast zoeken

maandag 30 mei 2016

Kinderen zoeken pleegouders

Voor kinderen die niet meer thuis kunnen of mogen wonen, is wonen in een pleeggezin vaak het beste alternatief. Daarom is Jeugdformaat op zoek naar pleegouders.  Voor geïnteresseerden houden zij een vrijblijvende informatieavond. Deze vindt plaats op dinsdag 7 juni van 20:00 - 22:15 uur op de Fleminglaan 16 in Rijswijk.


In de regio Haaglanden wonen meer dan 1.100 pleegkinderen in ruim 1.100 (weekend)pleeggezinnen. Pleegouders vangen kinderen op die door omstandigheden (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Dit kan voor één weekend per maand, voor een paar maanden of tot zij volwassen zijn.

Iedereen kan pleegouder worden
Als pleegouder is het niet belangrijk of je een gezin hebt of alleenstaand bent. Ook geaardheid of geloof zijn niet van belang. Wat telt voor een kind zijn warmte, veiligheid en structuur. Pleegouders ontvangen hiervoor een pleegzorgvergoeding en krijgen professionele ondersteuning van Jeugdformaat.


Tijdens de informatieavond komen onder andere aan de orde waarom kinderen niet bij hun ouders kunnen wonen, wat de verschillende vormen van pleegzorg zijn en hoe je precies pleegouder kunt worden.


Voor meer informatie over pleegzorg, het aanvragen van een informatiepakket of het aanmelden voor deze avond, bel  070 850 1234 of kijk op www.wordpleegouder.nl.


Over Jeugdformaat
Bij Jeugdformaat bieden wij kinderen en ouders professionele hulp bij opgroeien en opvoeden. Dat doen wij het liefst thuis, op school of in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ook als kinderen even niet meer thuis kunnen wonen, bieden wij met onze pleegouders, gezinshuisouders en logeerhuizen een passende oplossing. Meer informatie? Ga naar jeugdformaat.nl of bel 088 - 352 00 00.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads