Aangepast zoeken

donderdag 26 mei 2016

Jongens aangehouden wegens diefstallen van groot aantal fietsen in Leiden

Leiden - De politie heeft donderdag 12 mei drie Leidenaren van 16 en 17 jaar en een 16-jarige Leiderdorper aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal fietsdiefstallen. De verdachten moeten zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

De politie was begin mei een onderzoek gestart toen zij constateerden dat er opvallend veel aangiftes van diefstal van transportfietsen werden gedaan bij de politie in Leiden-Noord.  Uit de cijfers van de politie bleek dat er vanaf januari tot en met begin mei dit jaar al 167 aangiftes waren. Vooral in Leiderdorp nabij winkelcentrum Winkelhof zijn in die periode 63 fietsen gestolen. De gestolen fietsen, veelal van het merk Cortina, werden vaak direct via Marktplaats te koop aangeboden.

Marktplaats

De politie werd regelmatig gebeld door burgers die hun fietsen op Marktplaats te koop zagen staan en met de aanbieders afspraken in de Merenwijk. Het onderzoek richtte zich vervolgens op de verkoop van transportfietsen op deze website waarna de politie in ieder geval vier verdachten op het spoor kwam.

Burgeractie

Op donderdag 12 mei werd in de Merenwijk een burgeractie opgezet om tijdens een afgesproken bezichtiging van een vermoedelijk gestolen fiets verdachten op heterdaad aan te kunnen houden. Agenten hebben zich onopvallend in de wijk opgehouden en wisten al snel de eerste twee verdachten aan te houden. De verdachten werden aangehouden op verdenking van heling. Bij één van de verdachten werd een loper aangetroffen en in beslag genomen, evenals hun mobiele telefoons en meerdere fietssleutels.

Met deze aanhoudingen en andere informatie uit het onderzoek werden in de dagen daarna nog twee andere verdachten aangehouden. De verdachten bekenden een groot aantal fietsdiefstallen. Een aantal fietsen is inmiddels teruggevonden. De politie doet verder onderzoek.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads